Arriba la 11a Festa pel joc i el lleure en català per sensibilitzar sobre la necessitat de tenir jocs en català

En el Dia Internacional de la Infància que es va celebrar el 20 de novembre, la Plataforma per la Llengua se suma a la reivindicació pels drets dels infants de tot el món.

Precisament per tal de garantir el dret dels infants a jugar en la seva llengua, la Plataforma per la Llengua recorda que organitza la 11a Festa pel Joc i el Lleure en català el dissabte 22 de novembre pel matí a Arc de Triomf, Barcelona. Després d’onze anys d’èxit de participació aquest any la festa es consolida.

Està pensada tant pels pares com pels infants. Hi haurà tot un seguit d’activitats des de les 10h del matí fins a les 14h de la tarda i dos escenaris amb una programació constant.

Hi actuaran els Diables i els Tabalers del Poble Sec, els Bastoners del Raval, la Colla de Diables de Mataró, conta-contes i Els Koloraines, que oferiran el concert de final de festa.

També s’han programat diversos tallers com el d’Scrabble, organitzat per la Federació Internacional Scrabble en català, la tómbola, on hi haurà premi segur per a tots els que hi participin i un taller de doblatge.

En la Festa hi participaran prop de cent voluntaris. A més, en el mateix espai s’hi podrà trobar la Fira del joc i el lleure en català, que aplegarà una vintena de botigues i empreses que distribueixen joguines en català.

Cap al final de la Festa l’actriu Montserrat Carulla llegirà el manifest de la Festa on es reclama a la industria que aposti per les joguines en català per tal que les nens també puguin jugar en la seva llengua. 

En el web http://jocsijoguines.cat/ s’hi poden consultar les llistes de jocs, botigues i empreses que sí tenen i/o produeixen joguines en català.

Menys del 8% de joguines en català

Segons les últimes dades que hi ha del 2013, menys d’un 8% de les joguines incorporen el català. El 92% no tenen les informacions reglamentàries d’acord amb la normativa vigent pel que fa a l’ús del català en l’etiquetatge, com marca la Llei del Codi de Consum de Catalunya. A més, l’ONG del català també demana que els nens puguin jugar en la seva llengua, pel que reclama a la indústria que faci joguines que tinguin el català: ninots que parlin català o jocs de taula en català.

Vídeo de suport

Enguany l’ONG del català ha comtpat amb el suport de l’escriptor Màrius Serra, la il·lustradora Pilarín Bayés, el músic i productor musical Marc Parrot, l’actriu Txe Arana i el músic Cesk Freixas, que demanen joguines en català en el següet vídeo:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article