L'origen d'un 'm'agrada'


Quant val un "m'agrada"? En l'era de les relacions socials tecnològiques és important conèixer el pes d'aquesta acció nímia però que de vegades resulta tan important.

En un interessant article publicat al diari La Vanguardia s'intenta explicar com interpretem els "m'agrades". "T'has parat a pensar què vol dir en realitat aquesta maneta amb el dit cap amunt o cor (en funció de la xarxa social)?", Es pregunta el diari generalista.

D'aquesta manera, el rotatiu elabora una llista amb possibles respostes a aquesta pregunta que a continuació passem a analitzar.

En el primer dels casos el m'agrada vol dir en realitat m'agrades. Així de senzill: validem les publicacions d'aquelles persones que ens agraden. No li agrada la teva foto o publicació: li agrades tu.

El dit cap amunt també pot suposar un toc d'atenció. Una manera de indicar-li a l'altra persona que existim. En la mateixa línia trobem el tercer cas. Una manera de reprendre una relació que s'ha refredat amb el temps.

Però no tot són bones intencions, També existeixen els anomenats "m'agrades irònics". Aquestes ocasions en què donem al botó quan pensem que una publicació és una cosa ridícula.

Hi ha dos casos pràcticament contraposats. Aquella persona que dóna "m'agrada" quan alguna cosa realment li interessa i la que dispara a tot el que es mou.

Però el "m'agrada" també pot ser un reclam. Una manera de demanar un "m'agrada".

Finalment, hi ha el més estrany de tots: li dónes a "m'agrada" perquè se't rellisca el telèfon.

Ara pots pensar com i per què dónes clic quan veus una publicació.

Per Tecnonews / AMIC

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article