El SEO

El SEO i el Time TO first byte
              
El Time TO first byte és el temps que passa des que prems un enllaç o tecleges la URL d'una web fins que comença a carregar el seu contingut. Per tant és una mesura que ens indica el temps de resposta del servidor o un recurs de xarxa a una petició donada.
Això constitueix que, no només hi ha la primera vegada que es visita un recurs-URL de la teva web sinó cada vegada que se sol·licita un nou recurs-URL, afectant notablement a la percepció de rendiment ia la usabilitat del teu lloc, ja sigui positiva o negativament.
 
Però ¿Quin paper està jugant en el SEO? Efectivament, el Time TO first byte afina en assenyalar un dels motius responsables de la possible lentitud apreciada. Estableix amb exactitud la velocitat de transmissió entre una petició i la primera resposta del servidor. És a dir, aïlla la possible incidència i se centra en les condicions operatives de la xarxa. O el que és el mateix, la rapidesa en llançar un senyal el sistema que allotja la web. La programació de la pàgina i el pes en unitats d'informació tenen en aquest punt una importància secundària.
 
En definitiva, el temps fins al primer byte mesura el temps consumit en arribar el primer byte després de la petició de la màquina client. Els aspectes de la xarxa i la distància entre els nodes involucrats, juntament amb la funció de la màquina servidora d'informació, són els elements escrutats. Un valor normalitzat permet aclarir aquest factor com a causant d'una penalització SEO per lentitud de càrrega.
 
El protagonista a Time TO first byte.
 
Al Time TO first byte el protagonisme que va ser adquirit pels diferents tipus de dispositius mòbils en el tràfic d'Internet ha accentuat la importància que les pàgines arribin en un temps raonable. S'espera que, amb independència del dispositiu empleat, una pàgina web no demori la càrrega més enllà d'uns límits determinats.
 
El temps fins al primer byte, o també anomenat latència, es pot mesurar amb un gran nombre d'eines per SEO. Les diferències entre aquests serveis en línia, o per mitjà d'aplicacions d'escriptori, són mínimes. Per aquest motiu, podem centrar-nos en GTmetrix, una eina d'ús molt estès i que a més és gratuït.
 
L'eina GTmetrix es tracta d'un servei en línia molt popular. Ofereix un informe de dades complet, gràfic i detallat. El domini d'aquest servei és .com i des de la pàgina d'inici sobresurt un formulari per introduir la URL del lloc que es pretén analitzar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article