Eines per mesurar la velocitat web

A més del contingut de qualitat, un dels factors més importants que tenen en compte els algoritmes de Google per a la indexació i correcta organització dels llocs web en els resultats de les recerques, és la velocitat de càrrega de cada lloc. Per descomptat, molts ho saben i tracten de fer el que estigui al seu abast pel que fa a optimització bàsica, però amb eines gratuïtes com les avui presentades , es pot mesurar la seva eficàcia i de pas obtenir suggeriments per arribar encara més lluny en les tasques de millora.
 
Pingdom Tools
 
Un referent pel que fa a anàlisi de llocs web ja que revisa el pes i la càrrega de cada un dels elements que componen aquests llocs i genera un colorit reporti en forma de cascada que permet prendre mesures específiques sense més coneixements tècnics. De passada atorga una puntuació general d'1 a 100 en comparació a altres llocs.
 
 
Google PageSpeed ​​Insights
 
Una poderosa eina d'anàlisi que ofereix Google per optimitzar els llocs web. Només cal introduir la URL del lloc perquè generi un reporti personalitzat amb un llistat de suggeriments (bastant tècniques) per millorar el temps de càrrega en navegadors d'escriptori i en dispositius mòbils. Disposa d'extensions per Firefox i Chrome.
 
 
WooRank
 
En els magnífics informes de WooRank es veuen avaluades variables tant de SEO i Social Media com de característiques tècniques de cada lloc web que en ser optimitzades, amb les molt ben explicades solucions en espanyol ofertes pel servei especialment en les últimes tres categories d'anàlisi ( usabilitat, Seguretat i Tecnologies), poden resultar en una millora notòria en la càrrega del lloc.
 
 
GTMetrix
 
GTMetrix qualifica de l'A a la F, al costat d'una comparació percentual respecte a la mitjana obtinguda per altres llocs web, la velocitat de càrrega de desenes d'ítems (incloent resultats en l'escala d'anàlisi de YSlow) i, igual que Pingdom Tools, els presenta alternativament en un diagrama de cascada (allà anomenat Timeline). Les opcions disponibles es multipliquen a registrar-se al servei. Per descomptat, també tracta d'indicar les solucions pertinents d'optimització.
 
 
Google Analytics
 
El omnipotent servei d'analítica de llocs web de Google inclou en el seu arsenal d'eines diverses opcions de seguiment dels temps de càrrega. S'agrupen en l'opció Velocitat del lloc de la categoria Contingut a la barra lateral esquerra. Val veure els teus diferents diagrames interactius com els motionCharts (botó amb tres cercles) i els Gràfics de visites per ubicació a la subsecció Temps de pàgina.


Font:Experta en posicionament web seo barcelona Judith sauch 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article