Cavalls, gats i gossos també paguen la crisi

Fa uns dies a Jornal.cat es feia ressò dels efectes de la crisi en les mascotes que viuen a la ciutat de Nova York, una conurbació famosa per les perruqueries, modistes, clíniques o, fins i tot, gimnasos adreçats a aquestes bèsties que ens fan companyia. Doncs a casa nostra aquesta crisi també ha arribat i suposa un augment d'eutanàsies, en llenguatge tècnic pels animals que pateixen alguna malaltia.

Uns mesos enrere, segons m'expliquen alguns veterinaris, un gos o un gat que patia una malaltia complexa, com una infecció uterina o que havien desenvolupat tumors a les mames -sembla que és una patologia habitual en les femelles que no han estat castrades- eren intervingudes quirúrgicament sense dubtes. Unes intervencions que suposen una despesa veterinària propera al miler d'euros. Els amos no tenien miraments a l'hora de pagar la despesa perquè es guarís el seu animal de companyia.

Ara però, amb la crisi, s'opta principalment per sacrificar l'animal. Practicar l'eutanàsia és molt més econòmic que intervenir quirúrgicament. Unes operacions que, a més, no sempre evolucionen de manera  favorable.

I el món dels cavalls no va millor. Les granges que es dediquen a la cria d'exemplars de les races més preuades han reduït també les reproduccions. Ara tenen menys animals i, els pocs que tenen, els venen a preus reduïts. Uns preus impensables només un any enrere. A més, com en el cas de les mascotes, els tractaments destinats a cavalls que pateixen alguna malaltia, es posposen o, si la patologia és lleu no els examina cap professional.

La sanitat animal també coneix la crisi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article