SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 50 AND id_comentari =

Les carmanyoles han durat una setmana

Aquesta és la conclusió a la que ha arribat un conegut meu, responsable d'un restaurant molt freqüentat i que ofereix tan menú com carta al seus clients. Si que m'ha explicat que també nota la crisi, tot i que el restaurant és ple a diari, però durant els caps de setmana i, especialment, les nits de divendres i de dissabte la facturació s'ha reduït notablement. Segons aquest propietari de restaurant, els qui per feina han de menjar de menú,  hi continuen anant amb normalitat. "Si que va haver-hi un descens, degut a les "carmanyoles" fa unes setmanes" comenta. Va ser quan els mitjans de comunicació van començar a parlar-ne, però ara la "febre" ja ha passat i tornem a servir el nombre habitual de menús, afegeix. Només, remarca, quan la crisi realment ensenya les dents és els caps de setmana, quan els menús es guarden al calaix i cal triar de carta.  Aleshores, a banda de ser menys els clients que freqüenten el local, molts han optat per no fer postres, d'altres per compartir algun plat i, en el que més es nota és en el consum de vi.

L'explicació m'ha semblat prou clara i aplicable a molts d'altres establiments. Però no s'acaba aquí. Existeix una preocupació afegida: cada cop s'estén més el temor que la minva en despesa a restaurants es mantingui durant les festes de Nadal, un període desprès per naturalesa i que comerciants i restauradors esperen enguany amb incertesa. Però el restaurador- conegut m'ha fet notar que si els diaris i "teles" començaven a dir que la crisi remunta, la crisi indefectiblement desapareixeria, n'estava segur. Que prenguin nota.

Comentaris

broked woman
1.

Vivim en un mon tan mediatitzat pels mitjans de comunicació que tot és possible. El que està clar és que ens venen sensacions i ara la sensació que té la gent en general és de crisi. Quant al tema dels restaurants, ahir nit, divendres, vaig tenir un sopar amb un grup d'amics i el menú va ser: pizza, vi i aigua i café. Total 13€ per cap, més ecònomic impossible i això que no ens haviem posat d'acord per no gastar gaire. Hi ha crisi o no hi ha crisi?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article