De Silicon Valley a Girona Country

La Universitat de Girona va organitzar divendres al Parc Científic una conferència de Tapan Munroe, un californià autor de diversos llibres sobre tecnologia i expert en la relació entre Silion Valley i els campus universitaris de la regió de Sant Francisco, com Standford o Carnegie Mellon.

El recorregut que proposava en la xerrada a través de Silicon Valley és per un addicte a la tecnologia com passejar per Pauillac, Sant Emilion o Sauternes per un amant del vi. Noms de ciutats com Cupertino, San José o Palo Alto evoquen ràpidament sigles com HP, Apple, Intel, AMD, Sandisk Google o Yahoo. I al professor li van preguntar què podia tenir Girona, i el seu campus tecnològic Jaume Casademont de la UDG, per emular Silicon Valley. Munroe  va deixar clar des del començament de la seva conferència que no es pot imitar, en tot cas intentar emular les sinergies que s'han donat a Silicon Valley des dels anys 60 i, especialment, la qualitat de l'ensenyament Universitari, però també el fet de ser una zona on "s'hi viu bé" i el clima és bo, tot i que hi ha tres mesos de molta calor.

Explicava l'autor californià que ha vingut moltes vegades a l'estat espanyol en els darrers anys i que quan ha sentit parlar de Girona, la majoria de vegades era referenciada per la seva proximitat al millor restaurant del món. Després ja ha sabut que és una regió de clima benigne, on s'hi viu bé i té a tocar un aeroport important des d'on es pot anar o venir de molts destins regionals (europeus s'entén).

Vaig sortir de la conferència de Munroe, pensant en el potencial de Girona per la seva situació, la imatge que projecte gràcies al Bulli, El Celler de can Roca i tants d'altres, les connexions que ja té amb el món -està a poc més d'una hora de Londres, París, Roma o Frankfurt- i la tradició d'un sector industrial vinculat a l'alimentació, amb molt de futur, i que pot millorar amb l'aplicació de tecnologia.

Pensar en positiu en moments com els actuals, on cada dia coneixem empresaris que tiren la tovallola -perquè ja no poden o perquè s'aprofiten de la conjuntura- és imprescindible per avançar. Coneixements com els que ha translladat fins a Girona el professor Munroe són elements que cal per trobar la sortida a la crisi.

I un altre element per a la reflexió que deixaré per un altre dia: Munroe va apuntar que Obama, el futur president d'Estats Units, té una prioritat, la "Energy Independence".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article