SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 35 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 35 AND id_comentari =

Apunt de saber si es compleixen les previsions econòmiques més fatídiques

Dimarts són les eleccions als Estats Units i aquesta és una data assenyalada per a un dels economistes del nostre país que darrerament ha aixecat més polèmica. Santiago Niño Becerra preveu que després dels comicis nord-americans la situació empitjorarà, el petroli tornarà a incrementar el preu i la crisi començarà a mostrar-se seriosament. Certament, quan fa unes setmanes el diari La Vanguardia va publicar una entrevista a Niño Becerra, la majoria dels comentaris desqualificaven les seves previsions, que no prediccions. L'acusaven de ser alarmista i de no basar les seves informacions en dades contrastades.

He anat seguint les declaracions d'aquest catedràtic d'economia des de fa anys. Primer, quan participava en programes de Ràdio 4 i ara, també a Rac 1. I, el que més m'inquieta, és que les previsions que ha fet en tot aquest temps, s'han anat complint. Quan deia fa un any que la crisi seria duríssima, quan fa uns mesos, en ple creixement del preu del petroli, assegurava que baixaria altre cop a 60 dòlars o quan assegurava que algunes entitats bancàries s'haurien de fer càrrec d'altres, com de fet ha anat passant, l'ha encertat.

Per apocalíptiques que puguin semblar les previsions d'aquest personatge, els encerts en el transcórrer de la crisi es van succeint. I continua fent previsions, que si tenen el mateix grau de compliment, no és estrany que produeixin angoixa en més d'un. De fet, el que ha de venir és tan negre, segons el professor de la facultat d'Economia de l'IQS, que fins i tot és una responsabilitat reproduir-ho, com ara que el Crash serà al 2010, que el que ha passat fins ara han estat engrunes o que hi haurà entitats bancàries que cauran.

Al seu favor té una dada que és prou explicita: la quantitat de milions que bancs i caixes de l'Estat han demanat a l'estranger els darrers anys amb la finalitat de finançar la bombolla immobiliària i de la que ara n'arriba el venciment, uns 50.000 milions a desembre de 2008, i 90.000 milions més al 2009, etc.

Amb les eleccions del 4 de novembre i l'elecció d'un nou president que governarà la primera economia del món, s'arriba a una altra data fatídica del full de ruta econòmic de Niño Becerra. Si es compleix o no, ho sabrem ben aviat.

Comentaris

Obama Hussein
2.

Los precios del petróleo se dispararon en Nueva York más de un 10%, superando los 70 dólares por barril, sostenidos por la determinación de la Organización de Países Exportadores de Petróleo (OPEP) de aplicar la reducción de la producción anunciada en octubre y una caída del dólar, en una jornada en que los estadounidenses eligen nuevo presidente....

  • 0
  • 0
dani
1.

Per nosaltres tan si guanya l'Obama o el McCain, a perdre sempre, la economica mundial va massa lligada als americans-

  • 0
  • 0

Comenta aquest article