Com protegir les teves dades si busques l'amor per Internet?

Trobar l'amor no és una tasca senzilla i cada vegada són més els que recorren a l'emocionant experiència de la recerca digital de la persona adequada. Pot semblar temptador trobar de manera ràpida i senzilla l'amor a través d'una App, però què passa amb les dades?

Aprofitant que cada vegada són més les persones que revelen les seves dades a través d'aquest tipus d'Apps, Trusted Shops, el segell de confiança líder a Europa, com a expert en eCommerce, comparteix alguns consells perquè els usuaris puguin tenir cites sense preocupar-se per la seguretat de les seves dades:

    Pensa abans: què vull explicar de mi? Per augmentar les possibilitats de trobar una parella adequada, molts usuaris brinden innombrables dades personals: des de l'aspecte, a la religió o les preferències sexuals. Però tingues en compte que com més parlis de tu, més oportunitats tindràs de convertir-te en víctima de robatori d'identitat.
    Comprova la configuració del teu perfil de forma regular. Segons la quantitat d'informació que tinguis en el teu perfil, has de revisar periòdicament quines dades són públiques per altres membres. Hi ha portals que ofereixen la possibilitat de decidir quines dades són públiques per a quins usuaris. Tingues especial cura amb les fotos sobre la teva ciutat o casa teva.
    Posa atenció a la política de privacitat. Cada vegada hi ha més portals de cites i cada un té la seva peculiaritat. En aquest sentit, cal tenir en compte quina protecció ofereix cada un d'ells a les dades. Per això, abans d'iniciar sessió en un portal, has de verificar la política de privacitat i comprovar si les teves dades s'utilitzaran amb altres fins, com, per exemple, publicitat del proveïdor de l'App.
    Quant et costarà? La majoria d'aquestes aplicacions ofereixen subscripcions gratuïtes i de pagament en funció del que ofereixin. T'aconsellem analitzar totes les prestacions i decidir en conseqüència. Però, en relació al tema financer, has de tenir-ho en compte sobretot, quan et comuniques amb altres usuaris. Tot i que el perfil d'aquesta persona et doni tota la seguretat del món i et sembli de confiança, qualsevol estafador pot estar darrere d'ell. Així que, per obvi que sembli, no li envies diners a algú que no coneixes.
    Tingues molt de compte amb les imatges que utilitzes. Aquest és un tema que requereix extrema precaució. Pensa abans de fer-ho, quina utilitat li poden veure a les teves fotos i tingues especial cura amb aquelles de caràcter més sensible o íntima. Per descomptat, tampoc és aconsellable enviar imatges sobre el lloc exacte de residència.
    Les fotos en què apareixen altres persones haurien de quedar fora d'aquestes Apps, sobretot, si no li has consultat abans a aquestes persones si volen que la seva imatge sigui mostrada a "desconeguts".

"La protecció de dades és un aspecte que a priori pot semblar una mica banal quan es tracta de buscar l'amor per Internet però que no s'ha d'oblidar en cap moment. Cal ser conscient de la informació que es comparteix i, sobretot, de les imatges que l'altra persona tindrà de tu o del teu entorn" afirma Jordi Vives, Country Manager de Trusted Shops Espanya.

Per Tecnonews / AMIC

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article