Redueix el teu colesterol controlant l'estrès

Mantenir l'estrès a ratlla i recuperar la serenor és la millor opció per reduir el teu nivell de colesterol, aquesta és la conclusió que ha extret l'equip del doctor Andrew Steptoe d'un estudi clínic dut a terme a la "University College" de Londres i publicat a WebMD. La forma com gestionem l'estrès afecta els nostres nivells de colesterol. Si habitualment reaccionem estressant-nos, els nivells de colesterol se'ns incrementaran i, en pocs anys, si fem una comparativa amb altres persones que tenen l'estrès a ratlla, la diferència entre els nostres nivells de colesterol serà força significativa.


L'estudi, dirigit pel doctor Andrew Steptoe, va sotmetre els participants a proves d'estrès i, paral·lament, els va mesurar el seu nivell de colesterol i, 3 anys més tard, es va mesurar el colesterol, novament, a tots els participants.


La relació entre estrès i colesterolha quedat en evidència.- El colesterol havia augmentat en tots els participants, encara que amb diferències importants, immediatament després de sotmetre'ls a situacions estressants.


Els investigadors van fer 3 grups, en base als increments alt, mitjà i baix de nivell de colesterol durant l'experiment i els percentatges foren: Un 16% dels participants van reaccionar estressant-se poc o gens i van mostrar un increment baix de colesterol després de les proves d'estrès. Un 22% dels participants van reaccionar estressant-se moderadament i van mostrar un increment mitjà de colesterol després de les proves d'estrès. Més de la meitat dels participants, un 56%, van reaccionar a les proves d'estrès estressant-se molt i amb un increment alt de colesterol.


Les proves d'estrès en el laboratori mostraven com les persones, i els seus nivells de colesterol, responien a l'estrès. El doctor Andrew Steptoe diu que l'increment dels nivells de colesterol observables al laboratori probablement reflecteixen la forma de reaccionar als desafiaments quotidians, i quan s'activa la reacció d'estrès, els nivells de lípids en sang s'incrementen.


Hi ha diversitat de situacions que ens poden estressar, fins i tot podem tenir temporades de més, i de menys, vulnerabilitat a l'estrès. De la mateixa manera que hi ha persones que gestionem l'estrès de manera diferent, una mateixa situació pot ser percebuda com una oportunitat per una persona i com un repte insuperable per una altra.


A posar l'estrès a ratlla, en pots aprendre. Dissenyar el teu pla personalitzat de control de l’estrès t'ajudarà a reduir el teu colesterol. Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!


Sophia Blasco Castell
, assessora i coach personal
www.coachingpersonal.cat


+ contingutssobre l’Estrès 


Originalment publicat a Receptes per Viure Bé!

Documentat a:
Cut Stress, Help Your Cholesterol publicat a WebMed Mental Stress May be Another Culprit in Raising Cholesterol Levels in Healthy Adults, According to Study publicat a American Psychological Association
Colesterol
a la Viquipèdia
 

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article