Parlar en públic, un repte quotidià!

Enfrontar-se a un auditori per a fer una presentació és una experiència generadora de nerviosisme d'intensitat diversa, quan la intensitat és molt elevada, l'experiencia és catalogada de perillosa i s'activen les respostes emocionals especifiques de la por.

Manuals especialitzats ens proporcionen tècniques i estratègies per a preparar, desenvolupar i concloure excel·lents presentacions orals. Ara bé, per aplicar-les amb èxit ens cal, simultàniament, dotar-nos de recursos i estratègies per superar la por i els recels a realitzar-les, ja que quan la por se'ns apodera no estem en condicions d'aplicar tècniques ni estratègies, per molt bones que siguin.
L'organisme respon fisiològicament, psicològicament i comportamentalment en percebre un risc de dany, de perill. El perill percebut pot ser de qualsevol tipus, per exemple: dany en l'amor propi, pèrdua del prestigi, donar mala imatge personal, etc.; tots tenen un gran impacte per a la vida de l'individu que viu en societat, ja que afecten les seves relacions amb el grup i, com a conseqüència, els projectes personals es veuran dificultats.

Parlar en públic, avui, és molt necessari en els àmbits professional i social; el treball en equip i les activitats en grup estan a l'ordre del dia i això requereix que la comunicació sigui en grup, és a dir, ens veiem abocats inevitablement a parlar en públic. Si temem parlar en públic, ho defugirem i evitarem participar plenament, llavors, serem mal percebuts pel grup.
Superar la por a parlar en públic ens permetrà normalitzar les relacions interpersonals, harmonitzar les interaccions amb l'entorn quotidià, expressar el nostre parer, ser coneguts i reconeguts, guanyar cotes de llibertat i millorar les nostres comunicacions.
Llegeix l'article Superem la por a parlar en públic!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article