Què és el posicionament web?

Què és el posicionament web? És impossible negar que l'internet té, actualment, una participació protagonista tant en els aspectes personals de la nostra vida, com en els professionals. Cada vegada són més les persones que decideixen valer-se d'aquest instrument per generar ingressos econòmics, a més, les grans empreses o companyies necessiten fer acte de presència a la web, si desitgen continuar progressant i ampliar tant el seu públic objectiu com els seus clients potencials i números de vendes.

L'internet és un gran mitjà que pot atraure moltíssims beneficis, però, no és tan fàcil sobreviure en ell, ja que s'ha de tenir present la gran quantitat de competència que ens podem trobar. La visibilitat dins de la plataforma en línia és un factor fonamental, i el posicionament web ens ajudarà a aconseguir-la.
 
Quan parlem de posicionament web ens referim al lloc que ocupa determinat lloc o pàgina dins els resultats dels motors de cerca. Les tècniques o estratègies SEO ens ajudaran a pujar de posició, millorant així la visibilitat de la nostra pàgina a l'internet.
 
La importància del posicionament web. Estadísticament, està comprovat que la majoria dels usuaris fan clic en els primers tres resultats que mostra Google, i que són pocs els que arriben a la segona pàgina. Per la qual cosa, cal que el nostre lloc compti amb un bon posicionament web per veure augment en el trànsit orgànic, és a dir, que siguin més els usuaris que ingressin al lloc per mitjà dels motors de cerca, tenint accés, d'aquesta manera, al nostre contingut publicat.

Un dels aspectes tradicionals que contempla el SEO són ​​les paraules clau. Les paraules clau són les que vinculen la cerca de l'usuari amb el nostre contingut, és a dir, quan una persona decideix fer una consulta a la web, ingressa una oració o unes paraules que determinen els resultats que desplegarà Google, les pàgines o llocs, en crear contingut, han de seleccionar acuradament les paraules que categoritzaran la publicació, perquè, d'aquesta manera, coincideixin amb la major quantitat possible de recerques realitzades.
 
No obstant això, les paraules clau són només un factor. Existeixen innombrables aspectes que estudia el SEO, tots per tal d'optimitzar el lloc web perquè sigui indexat amb èxit per Google, i per complir amb els estàndards, normatius i objectius, els encarregats del SEO es valen de diverses eines, algunes pagues i altres no, per a l'estudi de les mètriques, la presa de decisions i la presentació d'informes informatius.

Judith Sauch, consultor seo
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article