Video Marketing per millorar el SEO

 
 
El vídeo s'ha convertit en el contingut rey d'Internet. De fet, el 72% del trànsit que circula per la xarxa és en format multimèdia i es preveu que en 2020 s'incrementi la quota del 82%. El motiu que explica aquest fenomen és la falta de temps dels usuaris. El vídeo ofereix tota la informació que necessites sense dedicar-te molt temps.
 
A més, entre els seus molts beneficis com millorar la qualitat de la web o aportar un contingut més atractiu, el video màrqueting millora el posicionament orgànic del negoci en línia. Els principals navegadors de cerca com Google, tendeixen a afavorir aquelles webs que s'adaptin millor a les preferències de les usuàries, i en l'actualitat, el vídeo és un dels continguts més sol·licitats pels internautes. Per tant, les webs que contenen formats multimèdia tenen el doble de possibilitats d'ocupar les primeres posicions en les cerques de Google.
 
Vídeos en xarxes socials per millorar el posicionament SEO
 
En l'era d'Internet, tots els mitjans estan connectats, i a través de les xarxes socials es tendeix a compartir els continguts que ens agraden o criden l'atenció. El contingut audiovisual té una major facilitat per fer-se viral que el textual, i això repercuteix en la millora d'imatge de marca i de posicionament de la web. Com fer video màrqueting per millorar posicionament seo? Els continguts més compartits i que reben més "m'agrada", estan compresos pels buscadors com a contingut útil i d'interès pels usuaris, pel que donen major visibilitat, otorgándoles les principals posicions en la "recerca". Cada vegada són més els tutorials que apareixen sobre "seo en videos de youtube", això és degut a que els vídeos que realitzem i publicem a la nostra web, podem pujar-los a YouTube i enllaçar els nostres perfils per guanyar notorietat a la xarxa i atraure tràfic a la nostra pàgina.
 
 
¿Els vídeos s'han de metaetiquetar?
 
No obstant això, a més de pujar un vídeo a la nostra pàgina web o pujar-lo a les nostres xarxes socials, cal tenir en compte altres aspectes fonamentals per crear un seo de vídeo que contribueixi realment a la posicionament de la nostra empresa en línia. Al igual que els continguts en text, els vídeos han de ser etiquetats amb les paraules clau sobre el tema que tracta. Així mateix, és important incloure la paraula clau en el títol, la descripció i les etiquetes per millorar el posicionament orgànic. El més aconsellable és que no superi els 40 segons, que inclogui el logotip del negoci en línia, així com la URL i la informació de contacte. També és interessant afegir una trucada d'acció perquè els usuaris visiten la pàgina després de la visualització.

Una de les millors qualitats del vídeo és la seva fàcil viralització per internet. Les persones estan disposades a compartir contingut si aquest els agrada o les crida l'atenció. Si aconsegueixes que el teu vídeo torni viral arribaràs a molts usuaris. Demana als teus usuaris que comparteixin els teus continguts, sol · licitar que funcioni. Aquesta viralització també ajuda a que el vídeo es posicioni millor en els motors de cerca.
 
La interacció també és un element clau en els vídeos, si es demana a la gent que comenteu, que etiqueta a un amic seu o que comparteixi, segurament ho faran. La interacció amb el usuari és un element clau ja que ens permet establir una relació amb els nostres clients.
 
Sabies que en el teu canal de YouTube pots fer SEO? Aquest canal ja s'ha convertit en el segon buscador més utilitzat. Podem fer la vida més fàcil als motors de cerca i a la nostra audiencia. Perquè al final, el que volem és que ens trobem i no passem a desapercibits. Si parlem de vídeos del nostre canal de YouTube pots optimitzar la seva descripció,
 
És molt important fer un estudi de paraules clau perquè el nostre vídeo aparegui en els resultats principals dels cercadors. El títol, les etiquetes, les capçaleres de la pàgina on s'inclou el vídeo i la descripció han de ser preparats per als cercadors.
 
A més, el contingut visual suporta els usuaris més temps en una pàgina i genera més clics. Forrester Research afirma que un vídeo té un 50% de possibilitats més de situar-se en la primera posició de Google.
 
 
A les persones ens agrada que ens expliquin històries i sobre històries que ens fan emocionar i sentir. Per això us recomano que els vostres vídeos continguin una història que connecti amb el usuari emocionalment. D'aquesta manera, assegureu-vos que els que veuen el vostre vídeo no us obliden fàcilment del vostre missatge.
 
 
El millor que pots fer és començar fort amb el vídeo, els primers 15 segons són molt importants per a l'usuari. En aquests segons la persona decideix si segueix veient el vídeo o no, així que haureu de cridar la seva atenció des d'un bon principi, tal i com aconsella la experta en seo videomarketing i consultor seo Judith sauch.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article