Contra la pujada d'impost sobre la renda que es planteja el tripartit

Moments complicats, moments de sacrifici: el tripartit es planteja pujar els impostos a les rendes altes. En la meva opinió, com deia fa uns dies, una acció en el sentit equivocat. Alguns arguments:

Si volen que "paguin més els que més tenen", que actuïn sobre altres impostos (p.e. successions)

Tot el que sigui gravar les rendes del treball desincentiva que la gent treballi més i generi més riquesa. De fet fa uns dies proposava menys IRPF, societats i IVA, i més capital, successions i patrimoni. Ah, i sobretot, combatre el frau fiscal (que segons algunes estimacions arriba al 22% del PIB) ("Quins impostos?")

Un major impost sobre el treball que a la resta de l'estat suposarà un incentiu pels professionals més ben pagats marxar de Catalunya. I per les empreses catalanes, haver de pagar més per igualar el sou net que un professional guanyaria a altres parts de l'estat. I per les empreses (especialment multinacionals) un incentiu (més) per triar altres comunitats de l'estat (p.e. Madrid) per establir-se, per la mateixa raó que abans, perquè a Catalunya hauria de pagar més per poder oferir el mateix sou net. I per molts catalans que viuen fora i volen tornar a Catalunya, haver de renunciar encara a més sou (molts catalans renuncien a sou i oportunitats quan tornen a Catalunya)

I, sobretot, no ho oblidem, és injust que a Catalunya paguem més impostos que a la resta de l'estat, cornuts i pagar el beure: actualment (espoli fiscal) ja paguem molt més del que rebem (40% vs. 30% del PIB), i ara no només rebrem menys, sinó que a sobre pagarem molt més.

P.D. Si el que es vol és perpetuar l'espoli, expulsar a gent qualificada i aprovar mesures demagògiques, doncs enhorabona, anem bé

P.D. Sacrificis, d'acord: que pleguin els que ens han portat a aquesta situació, els que ens han enfonsat no poden ser els mateixos que ho solucionin


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article