Un cop feta la licitació del TramCamp reclamem el mateix tracte pel Vallès

La Plataforma pel TramVallès felicita el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat per sotmetre a informació pública l'estudi informatiu del tren-tramvia del Camp de Tarragona.

L'estudi preveu una xarxa de 42 km i 30 parades que donaria servei a 8 municipis del Camp de Tarragona, cosa que beneficiaria uns 330.000 habitants. Aquesta licitació de la xarxa completa contrasta amb la licitació del passat mes de febrer d'un tram de només 10 km del tramvia del Vallès (el comprès entre Montcada i la UAB). La Plataforma reclama a la Generalitat la licitació d'una xarxa completa pel Vallès Occidental. La proposta de la Plataforma (vegeu plànol adjunt) és una xarxa de 52 km que donaria servei a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa. Aquests 9 municipis sumen més de 730.000 habitants.

El TramVallès tindria 9 enllaços amb Rodalies de Catalunya i 5 amb FGC, cosa que generaria una autèntica malla ferroviària comarcal, trencant la manca d'interconnexió de les actuals línies ferroviàries.

El TramVallès és un projecte de la societat civil vallesana que reivindica un transport públic de proximitat a l’alçada d’una comarca amb més d'un milió d’habitants, un 83% dels quals es desplacen per l’interior de la comarca. Per tal que aquests habitants es puguin moure amb modes més sostenibles es proposa un tren tramvia interurbà acompanyat de línies urbanes de tramvia i d’autobús, que assumeixin els principals corredors de mobilitat als continus urbans i corredors poc o
gens servits pel ferrocarril. Aquest és un projecte amb una alta rendabilitat social, alhora que permetria fer el salt qualitatiu de la quota modal del transport col·lectiu a la segona corona metropolitana: una inversió estratègica en la competitivitat econòmica, energètica i ambiental.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article