Demostrem-ho: La mobilitat sostenible és la solució a la congestió de la ciutat

El proper diumenge 2 de maig al matí, la plataforma Diagonal per a Tothom organitzarà una demostració estàtica per comparar la capacitat de la mobilitat sostenible amb la del vehicle privat. Simularem el transport de 200 passatgers comparant 4 fotos, i per fer-ho necessitarem 175 cotxes (foto 1), 1 tramvia-catifa (foto 2), 3 autobusos (foto 3), i 200 persones a peu, patins o bicicleta (foto 4).

Aquesta prova es va celebrar a Estrasburg l’any 1990 amb caràcter pedagògic, i des d’aleshores la ciutat compta amb una de les xarxes de transport públic més important d’Europa.

COM POTS PARTICIPAR? Si disposes d’un turisme entre les 9:30 i les 12:00 del matí del 2 de maig, i vols ajudar-nos a fer aquesta demostració, només cal que truquis pels matins feiners al 93 244 49 70 o enviïs un correu electrònic a [email protected] (PTP) per fer la teva reserva. Hauràs de comunicar-nos el model i la matrícula del turisme, el teu nom, cognoms, mail i telèfon mòbil, si vindràs acompanyat o si optativament si vols portar també una bicicleta o patins per a la foto 4.

· ABANS DEL 2 DE MAIG.

L’organització t’enviarà per correu electrònic un PDF identificatiu amb la teva matrícula, que hauràs d'imprimir i que et permetrà accedir a la zona de demostració i un plànol de la zona.

PLANNING DIA 2 DE MAIG

· 9:30. L’acreditació i accés a la zona de demostracions es farà a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer (cruïlla Passeig Sant Joan amb Diagonal costat Besòs). El personal de l’organització t’ajudarà a situar el cotxe alineat per a la fotografia.  La foto 1 es farà a la Diagonal entre els carrers de València i Pg. de Sant Joan.

· 10:15. després de fer la foto 1, traslladarem els vehicles a un aparcament preparat a la mateixa Diagonal entre València i Aragó. Allà et donarem l’esmorzar (entrepà i beguda)

· 10:45. Després tornareu a la secció entre València i Pg. de Sant Joan per fer-vos una foto en el tramvia-catifa que estarà preparat al mateix lloc on abans hi havia cotxes.

· 11:15. Després donarem pas a la fotografia de 3 autobusos reals, que no necessitaran gent a dins.

· 11:45. Com a vianants, o si porteu bicicleta o patins, també podreu participar en la quarta fotografia, dedicada a la mobilitat no motoritzada.

· Fins a les 12:30 la zona de la demostració quedarà restringida al trànsit i es mantindrà tancat l’aparcament amb els vehicles participants.


La plataforma “Diagonal per a tothom” està constituïda per l’APB (Associació de Patinadors de Barcelona), el BACC (Bicicleta Club de Catalunya), Catalunya Camina (Associació per la defensa dels drets dels vianants), CCOO (Comissions Obreres de Catalunya), Ecologistes en Acció de Catalunya, Greenpeace, la FAVB (Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona), l’OCUC (Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya), la PTP (Associació per a la Promoció del
Transport Públic) i el P(A)T (Prevenció d'Accidents de Trànsit).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article