Les grans ciutats del Vallès Occidental recolzen el Tramvallès: Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sabadell

Totes les grans ciutats del Vallès Occidental ja aposten pel Tramvallès: Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sabadell.  Les quatre ciutats sumen gairebé 600.000 habitants i ja han donat el seu vist-i-plau al Tramvallès, seguint l’exemple de Badia del Vallès.

En aquests moments ja són set els ajuntaments que donen suport al Tramvallès, via plenari: Badia del Vallès, Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Palau-Solità i Plegamans, Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda. Només manquen per pronunciar-se Cerdanyola del Vallès i Ripollet

El Tramvallès, reivindicat per la PTP, l’Adenc, CCOO i un important nombre d’associacions veïnals, està cridat a resoldre importants mancances de transport
urbà i interurbà a la segona àrea metropolitana catalana. El Tramvallès trencaria la radialitat de la xarxa ferroviària vallesana actual i acostaria nombrosos barris i ciutats entre ells atenent a la important mobilitat interna comarcal, que té un pes superior al 80% sobre el total.

El tramvia és capaç de transportar entre 4.000 i 8.000 persones per hora i sentit (el 50% de la capacitat d’una línia de Metro) a un cost 6 o 10 vegades inferior al d’un túnel. El consum energètic és un 30% inferior per plaça respecte un troleibús també elèctric i la seva capacitat pot ser equivalent a vuit carrils per a vehicles privats (en ambdós sentits). La plataforma reservada i la prioritat semafòrica el converteixen en el transport idoni per recórrer distàncies urbanes de fins a deu quilòmetres, distància més que suficient a les grans ciutats del Vallès. En zones urbanes la plataforma tramviaire podria acollir la circulació d’autobusos urbans. En zones  interurbanes el tramvia circularia per nous trams ferroviaris amb prestacions de Rodalies que podrien evolucionar cap a línia ferroviària pesant si fos necessari.

La PTP mostra la seva plena satisfacció pel creixent suport ciutadà i polític al projecte Tramvallès i confia en la sensibilitat de la Generalitat de Catalunya per incloure’l al Pacte Nacional d’Infraestructures, al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, la pendent revisió del Pla Director d’Infraestructures de l’ATM i a les infraestructures a negociar segons la disposició addicional 3a de l’Estatut de Catalunya.

Més informació: Tramvallès - PTP

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article