La PTP celebra l'increment d'oferta previst al bus Reus – Tarragona...

... Però reclama la Generalitat un seguiment de la companyia MONBUS per a què compleixi el servei programat.

L'Associació per la promoció del transport públic (PTP) valora positivament l'anunci d'increment de l'oferta de transport públic per carretera entre Reus i Tarragona, feta ahir pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Després de llarguíssim anys d'incúria en la gestió i supervisió d'aquesta línia, una de les de major demanda potencial de la demarcació de Tarragona, confia en que les modificacions que s'introdueixen permetin assolir uns estàndards de qualitat que avui per avui s'està molt lluny de complir.

No obstant, la PTP recorda que el concessionari d'aquesta línia té un llarguíssim historial d'incompliments en matèria de puntualitat, tipologia de vehicles emprada, accessibilitat, suficiència del servei en les hores de màxima demanda i sistemes d'informació i atenció a l'usuari. En cas que la Generalitat, en tant que administració competent, no intensifiqui el seguiment i control de la concessió, ens temem que la millora ara anunciada no signifiqui la superació dels mals usos crònics del concessionari. Està molt bé que se'ns anunciï wifi i premsa gratuïta, però abans cal garantir que autobusos siguin suficients i vagin a l'hora.

La PTP denuncia que a menys de dues setmanes de l'inici del servei, l'empresa concessionària encara no ha penjat a la seva pàgina web els nous horaris que regiran a partir del 14 de setembre. Aquesta manca d'informació suficient i a temps, en la línia del que fins ara ha estat la gestió de la línia, ens fa desconfiar de la voluntat efectiva de l'empresa MONBUS de prestar el servei que l'usuari mereix. Hem de recordar la denúncia de la PTP sobre l'absència d'horaris als punts de parada, i que l'empresa ha trigat més d'un any a solucionar.

El desconeixement dels horaris que s'aplicaran ens impedeix pronunciar-nos sobre la suficiència del nou servei a les hores punta (primera hora del matí, entrades i sortides de la URV, etc.), un dels elements que més queixes han generat en els darrers temps. Així mateix, desconeixem si la totalitat de la flota assignada al servei estarà adaptada per a persones amb discapacitat. Des de la PTP farem un seguiment d'aquests aspectes, i denunciarem les mancances que es produeixin.

Finalment, la PTP recorda que el nou servei per carretera entre Reus i Tarragona no ha de ser cap inconvenient amb la necessària revitalització del servei ferroviari de rodalies. L'adequació de l'horari, la prolongació més enllà de Tarragona per captar viatgers, la construcció del baixador de Bellisens  han de ser elements essencials per a que aquest servei pugui captar una demanda existent però que no pot, avui per avui, optar pel mode ferroviari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article