Eurovegas, No, no i no: Una batalla guanyada!

Està clar per nosaltres la incompatibilitat d'aquest projecte d'Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat o del ara proposat per substituir-lo, el Barcelona World – i de tots aquells que els defensen i promocionen - amb una Catalunya sobirana, i amb un poble que tinguin confiança en el seu futur. Us deixem dos articles al final del text.

Està clar que només canviant si ens manen des d'un lloc o des d'un altre no avancem gaire: S'han de canviar les estructures de poder polítiques i econòmiques i els mecanismes de participació de la gent en la política. En democràcia el poder és del poble, i els polítics només ens representen (en tot cas). No tenen cap legitimació per canviar de dalt a baix un programa electoral escollit, com han fet recentment CiU o el PP.

Sembla que ara estem lligats de mans i peus: ens diuen que si volem que el sistema continuï rutllant mal que bé i no es col·lapsi, hem d'acceptar que uns pocs, lligats als poders financer i polític (il·legítims) se'n duguin la part grossa del pastís. No hi ha alternativa, ens repeteixen una i altra vegada. Però no hem arribat aquí per casualitat, sinó que portem tres dècades (des de Tatcher i Reagan) d'ultraneoliberalisme insistent i missioner on les bombolles només han estat un mirall per fer-nos creure que érem rics i lliures, i que tot anava bé. Però el pla el tenien i el tenen ben dissenyat els dogmàtics dels centres financers mundials, lligats ells mateixos per arrogància, pobresa intel·lectual, i falta d'humanitat, a una roda que gira muntanya abaix sense control: empobriment de les classes mitjanes; privatització i control en poques mans dels recursos com diners, aigua, aliments i energia ; repressió; censura; aborregament de la gent amb els “grans” esdeveniments esportius i “culturals”.

Us posem un text sobre una alternativa econòmica decent i de futur per al Parc Agrari del Baix Llobregat, i per altres llocs del territori: un article de Gustavo Duch.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article