La Comissió Europea vol autoritzar el conreu de la soja transgènica tolerant a glifosat a Europa

L'agència europea de seguretat alimentaria (EFSA) ha pres recentment (22 de juny), i per primera vegada, una opinió favorable a l'autorització del conreu de la soja de Monsanto.

Ara la Comissió Europea i els Estats membres hauran de decidir si autoritza el seu conreu al camp. Monsanto vol vendre les llavors de soja tolerants a l'herbicida basat en glifosat Roundup Ready als pagesos europeus. Fins ara s'havia autoritzat la importació dels grans de soja (sobretot per alimentar porcs) però no el conreu, sobretot pels riscos de contaminació de sòls i aigües pel glifosat. El seu ús es dispara exponencialment allà on es conreen transgènics.

Un informe desvetlla com, en les avaluacions de seguretat de l'EFSA no és tenen en compte els residus en els grans, dels herbicides (com el glifosat) amb què es ruixen els conreus transgènics tolerants (soja o blat de moro). L'informe també indica que no es pretén en cap cas per part de l'agència europea de seguretat alimentària monitoritzar possibles efectes negatius per la salut.

Donat aquests fets, l'informe denuncia com il·legal l'autorització d'aquesta soja tolerant a herbicida.

Des de Som lo que Sembrem pensem que l'autorització centralitzada a Europa d'un conreu transgènic tolerant a glifosat serà immediatament prohibit pels governs de tots els països europeus avançats, a causa de a seva toxicitat.

Més informació (en anglès) i informe

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article