Es confirmen les sospites: Els insecticides sistèmics que envolten les llavors, responsables de la desaparició massiva d'abelles aquesta última dècada.

Feia anys que es denunciava des de molts col·lectius i persones a tot el món la relació entre insecticides i desaparició d'abelles.

Només ara després dels dos últims articles científics, l'Agencia Europea de Seguretat (EFSA) pensa posar-se a revisar l'autorització d'aquests insecticides, tot i que alguns països (no el nostre) ja els havien prohibit.

Son insecticides que aquí a Catalunya porten per exemple les llavors de panís convencional i transgènic. Només el panís ecològic estaria amb absoluta seguretat lliure d'aquests insecticides, però recordem que el conreu de panís ecològic ha anat desapareixent al nostre país a mesura que es recolzava i es generalitzava el conreu de transgènics.

Decisions preses des de la irresponsabilitat i la ignorància i sense tenir en compte totes les conseqûències, a més de ridiculitzant les veus crítiques. Recordem que a més a més l'exportació de mel del nostre país està vetada a Europa pel seu contingut en polen transgènic.

Un article científic que està a punt de publicar-se sobre el tema: aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article