Mor Santi Santamaria, cuiner i activista de Som lo que Sembrem


El reconegut cuiner Santi Santamaria ha mort aquest dimecres a l'edat de 53 anys a Singapur, per causes que encara es desconeixen.

Nascut el 26 de juliol del 1957, Santamaria acumulava una llarga trajectòria en el món de la cuina. L'any 1981, la seva esposa Àngels Serra i ell van obrir el conegut restaurant El Racó de Can Fabes i set anys més tard aconseguien la primera estrella Michelin, i de fet en el llarg de la seva vida en van arribar a obtenir fins a set.

Santamaria sentia una gran estima per la seva terra, i reivindicava la cuina tradicional catalana i els productes de pagès i de proximitat, a partir dels quals va convertir la nostra gastronomia en un referent internacional. Tot això el va portar a militar a Som lo que Sembrem, donant suport, des del primer dia, a la Iniciativa Legislativa Popular per prohibir els transgènics a Catalunya, i va ser un ferm defensor del menjar natural i ecològic.

Santi Santamairia, va encapçalar la manifestació de Som Lo Que Sembrem,el 28 de juny de 2009, sota el lema "Salut, Democràcia i Bons Aliments", on també va llegir el manifest dels cuiners "Per una alimentació Bona, Neta, Justa i sense Transgènics davant del Parlament de Catalunya (www.youtube.com/watch)(www.somloquesembrem.org/index.php).

Som Lo Que Sembrem sentim molt la seva pèrdua, i volem agrair tot el suport que Santi Santamaria va donar per aconseguir una terra lliure de transgènics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article