Es descarreguen a Tarragona 50.000 tones de panís transgènic dels EUA per primer cop en 12 anys

El panís dels Estats Units conté, en petites proporcions, varietats que no estan autoritzades a Europa.

Partides dels Estats Units a Irlanda i Alemanya en mesos anteriors van haver ser retirades del mercat en compliment de la llei europea


El panís i soja transgènica havia arribat a Catalunya, Espanya i Europa en els últims 12 anys procedents de Sud-amèrica i altres llocs on només es conreen varietats que estan autoritzades a Europa per importació. Estats Units ha pressionat a Europa a complir els acords de lliure comerç.

La indústria espera un nou reglament europeu al novembre que permeti l’ús en pinsos pel bestiar de panís que contingui varietats no autoritzades, i espera que puguin entrar a Catalunya en els propers mesos dels Estats Units milions de tones de panís transgènic contaminat amb varietats il·legals.

Som lo que Sembrem considerem
- que s’està incomplint la llei descarregant aquest panís a Tarragona
- que no s’hauria de modificar el reglament europeu per acceptar aquesta contaminació inevitable, i que s’haurien d’aturar aquestes importacions.
Les fonts asseguren que s’ estan augmentant les importacions de panís a causa de l’augment del preus dels cereals, ja que és més econòmic donar al bestiar panís per contenir més proteïna. A Tarragona s’han descarregat 46.000 tones de panís de Brasil aquests últims dies, i 54.000 més d’Ucraïna.

Som lo que Sembrem considerem que no s’hauria de conrear a gran escala cereals ni panís per consum dels animals, en un món amb més de 1.000 milions de persones passant gana. Per tant aquests conreus transgènics haurien d’aturar-se i s’haurien de replantejar tots els acords de lliure comerç de productes agrícoles, i l’especulació borsària amb els preus dels aliments. Així mateix cal replantejar la dieta dels europeus i el tipus de ramaderia a la que s’ha de donar suport.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article