Monsanto porta a la Cort Suprema la prohibició de l'alfals transgènic tolerat al seu herbicida Roundup

La Cort Suprema ha acceptat el seu primer cas sobre transgènics agrícoles, anomenat Monsanto vs Geertson Seeds.

Monsanto ha perdut fins ara tres processos judicials sobre el seu alfals transgènic. Els jutges han donat raó al Centre per la Seguretat Alimentària que protegeix els consumidors i el medi dels efectes nocius dels transgènics, i el dret dels pagesos a plantar un alfals no transgènic.

L’alfals és el quart conreu en extensió als Estats Units i una font clau de farratge pel sector lleter. És pol·linitzat per les abelles, cosa que vol dir que pot haver pol·linització creuada a distàncies de varis quilòmetres, portant l’ADN transgènic i patentat als conreus convencionals i ecològics. Aquesta contaminació biològica amenaça la supervivència de les finques ecològiques del país.

La problemàtica és calcada a la situació de pagesos catalans i aragonesos, els únics pràcticament a Europa que no han estat protegits, i que han vist trepitjat els seus drets de plantar panís ecològic, ja que és contaminat sistemàticament. Ni tan sols una Iniciativa Legislativa Popular ha fet considerar al govern català la necessitat de protegir aquests pagesos i conreus. La ILP va ser rebutjada per PP, CiU i PSC el juliol passat, basant-se en uns informes esbiaixats i pobres manipulats pels mateixos sectors vinculats a Monsanto.

Recordem que a l’últim informe tècnic als Estats Units sobre l’ús de pesticides durant els últims 13 anys confirma l’augment espectacular d’herbicides pel conreu de transgènics tolerants a l’herbicida de Monsanto.



L’informe complet està disponible en aquest enllaç

Informació sobre el cas de l’alfals transgènic als Estats Units en aquest enllaç


Debat a la totalitat al Parlament Català sobre la ILP per una Catalunya Lliure de Transgènics, on el PP, CiU i PSC van rebutjar el debat que demanava la ciutadania

Més informació www.somloquesembrem.org

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article