SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 231 AND id_comentari =

Irregularitats en informes d’assessorament del Parlament

La Plataforma Som Lo Que Sembrem denunciem els informes d’assessorament encomanats pel Parlament en relació a la ILP per una Catalunya Lliure de Transgènics. La crítica principal és per la selecció esbiaixada de la informació en la redacció dels informes i el seus pobres continguts.

Els membres del CAPCIT i els autors dels informes encomanats per aquest no es van dirigir durant tot el procés de la seva elaboració a Som lo que Sembrem ni a cap expert o persona involucrada en la problemàtica dels OMG que pogués oferir raons contràries als transgènics agrícoles, o en qualsevol cas, aquestes no han estat citades als informes.

L’informe del Consell Català de Comunicació Científica és completament esbiaixat, insultant cap al moviment pagès i social que ha donat suport a la ILP, i considerem que és un document inacceptable per qualsevol institució.

L’informe de l’Institut d’Estudis Catalans és molt pobre, i sense cites ni cap bibliografia. No aporta cap informació rellevant en relació a la tasca que se li havia encomanat.

Membres de la Plataforma, han criticat avui en roda de premsa, que al no passar la ILP a la fase de ponència, tots els aspectes concrets al voltant dels OMG agrícoles que no han estat mencionats als informes del CAPCIT (la majoria), no han estat tampoc considerats en la presa de les decisions polítiques referents a la continuació o no del conreu de transgènics a Catalunya, i al model agrícola que es vol pel país.

Mitjançant un procés poc democràtic, i poc científic, els autors d’aquests informes i les institucions que els han acceptat han contribuït a avortar el debat polític sobre una qüestió que es motiu de discussió a totes les esferes de la societat.

Finalment s’ha denunciat que el procés de valoració realitzat pel CAPCIT ha servit per cobrir amb un mantell d’aparent objectivitat decisions a favor dels interessos de determinats grups econòmics, i ha evitat, d’una manera oposada al sentit de la llei catalana de les Iniciatives Legislatives Populars, que les veus d’organitzacions amb pocs diners i poc poder, de ciutadans, i d’experts independents, s’escoltin al Parlament i tinguin possibilitat d’influir en les decisions sobre els camins a seguir en el futur per aquest país.

Al senyor Ernest Benach, com a president del Parlament i del CAPCIT, li hem demanat si aquests informes s’han pagat amb diners de tots els ciutadans, i quants diners han costat. En cas que ell i altres membres del CAPCIT no considerin aquests informes vàlids i pertinents els hem demanat també que ho declarin públicament i justifiquin perquè van ser entregats llavors als grups polítics i als diputats.

Les denúncies de la plataforma estan rebent suport de pagesos d'arreu el territori, així mateix a la nostra web es poden trobar els informes originals del CAPCIT i les crítiques d’aquests informes lliurades per Som Lo Que Sembrem a les persones i a les Institucions involucrades.

Plataforma Som lo que Sembrem


[email protected] // 973.45.06.83


Comentaris

Xavier
1.

Vau veure "El món segons Monsanto" que va emetre abans d'ahir el canal 33? No us sembla que és molt semblant al que va passar amb la ILP?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article