Catavolta 2.0, un joc on-line sobre el català

La Plataforma per la Llengua llança el Catavolta 2.0, un divertit joc digital amb preguntes sobre la llengua catalana i la seva situació social i legal. S'hi pot participar a través del web plataforma-llengua.cat/catavolta i també a través de la versió per Facebook, a http://apps.facebook.com/catavolta. Es tracta d'una nova campanya de sensibilització de l'ONG del català, que es llança amb motiu de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya.

L'objectiu principal del joc és mostrar, d'una manera divertida i amena, la situació de la llengua catalana en àmbits tan diferents com els mitjans de comunicació, el coneixement i l'ús del català en els diferents territoris, legislació lingüística, noves tecnologies i Internet o el català entre els immigrants. Les respostes, sovint sorprenents, van acompanyades d'informació complementària que ajudarà a trencar tòpics al voltant de l'ús social de la llengua i a fer una radiografia de l'estat de la llengua catalana. Així, el Catavolta 2.0 ens mostra que, amb les dades a la mà, el català gaudeix de bona salut i que en els darrers anys ha experimentat avenços significatius en molts àmbits. Malgrat això, les respostes també evidencien que la nostra llengua experimenta atacs constants i discriminacions inexplicables, i que l'actual context polític està farcit de paradoxes i dificultats en el procés de normalització lingüística.

En una data tan assenyalada com la Diada Nacional de l'11 de setembre, aquest joc representa una bona oportunitat per conèixer diferents aspectes de la llengua catalana, ben sovint desconeguts per la mateixa ciutadania. Des de la Plataforma per la Llengua convidem a tothom a posar a prova els seus coneixements del català, jugant al Catavolta 2.0, el nou joc sobre la llengua catalana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article