Preocupats per l'eliminació del català en els dispositius mòbils de SAMSUNG


· L’organització creu que aquesta política respon a prejudicis i no a qüestions merament comercials i vulnera els drets lingüístics dels usuaris catalanoparlants



La Plataforma per la Llengua vol expressar la seva profunda preocupació davant el fet que la divisió espanyola de la multinacional Samsung ha eliminat el català dels dispositius mòbils que operen amb el sistema operatiu Android. L’organització lamenta aquesta vulneració dels drets lingüístics dels usuaris catalanoparlants.



En el darrer estudi sobre el català a la telefonia mòbil (http://www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/78) elaborat per l’ONG del català a finals del 2010 ja es constatava que Samsung era uns dels fabricants que menys emprava el català com a opció al menú d’opcions lingüístiques. Contràriament, altres fabricants especialitzats en els segments de dispositius smartphones com Blackberry, Sony-Ericsson o Apple ja han incorporat el català en els seus dispositius durant els darrers anys, respectant així els drets lingüístics dels usuaris catalanoparlants.



La Plataforma per la Llengua ha enviat avui mateix una carta a Samsung Espanya demanant una rectificació d’aquesta política d’usos lingüístics que, a més de vulnerar els drets lingüístics dels catalanoparlants, és una estratègia comercial erràtica que ignora una part gens menyspreable dels usuaris estatals que volen disposar de l’opció català en els seus dispositius mòbils. Així mateix, també enviarà una comunicació a la seu central coreana de la companyia per exposar-los que la política lingüística de la filial espanyola menysprea els drets lingüístics dels consumidors catalans i que l’exclusió del català dels seus terminals respon a prejudicis lingüístics i no a qüestions estrictament comercials.



Finalment, l’entitat vol expressar el suport a la campanya de queixes de Samsung Espanya engegada per l’entitat Ebreandroid per demanar la inclusió del català en els dispositius mòbils de Samsung.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article