La proposta d'eliminar el català al Senat és la consolidació d'un Apartheid lingüístic únic a Europa

Davant la possibilitat, expressada avui pel portaveu del Partit Popular al Senat, José Luis Barreiro, que es pugui eliminar la presència del català al Senat, la Plataforma per la Llengua, l’ONG del català, vol manifestar el següent:



-      L’organització vol mostrar el rebuig més enèrgic a aquesta mesura prohibitòria. Eliminar el català al Senat suposaria la consolidació d’un apartheid lingüístic únic a Europa i incrementar l’anomalia lingüística espanyola, cosa que consolidaria l’existència de ciutadans de primera i de segona dins de l’estat, i per tant, la discriminació per raons de llengua.



-      No hi ha cap llengua en cap país democràtic amb més de 5 milions de parlants, o bé que sigui parlada per més del 10% de població de l’estat, que no sigui oficial i que no es pugui utilitzar en els òrgans legislatius, executius i judicials i en els seus òrgans de govern. El Parlament espanyol és l’únic de la Unió Europea que no permet l’ús d’una llengua tan parlada com el català. L’implementació d’aquesta mesura agreujaria encara més aquesta excepcionalitat.



-      L’Estat espanyol encara no ha assumit les regles bàsiques de convivència de llengües i ciutadans i prioritza unes llengües per sobre de les altres.



-      La Plataforma per la Llengua vol recordar que més de 500 disposicions imposen el castellà respecte a les altres llengües pròpies de l’estat, reforçant la desigualtat legal existent entre el castellà i el català a Catalunya.



-      L’entitat demana que l’Estat espanyol funcioni com la resta d’estats, i que per tant, permeti l’ús del català amb normalitat al Congrés i al Senat tots els dies de l’any, i que equipari la legislació pel català a la del castellà.



 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article