Em dono de baixa de Greenpeace

Dos anys després de discutir amb Greenpeace Espanya al voltant de les seves males pràctiques, amb canvis de direcció, i sense que s'apreciï cap voluntat d'esmena, he decidit deixar de pagar-hi la quota. Potser d'aquí uns anys s'hagi de crear Greenpeace Catalunya i aleshores ens hi tornem a trobar. Ara per ara, i després de tants anys, no sembla que l'estructura estatal d'aquesta organització internacional tingui capacitat per a entendre que per respectar la biodiversitat en el camp ambiental convé ser coherents per que fa a la diversitat en altres àmbits, com fa Greenpeace en tots els altres països on és present excepte a l'estat espanyol. Aquesta és la carta enviada avui mateix:

Greenpeace
Àrea de socis

Benvolguts,
Benvolgudes,

Us enviem aquest correu per a demanar que em doneu de BAIXA com a membre de l'organització.

Les meves dades són [X]

Agrairé que em confirmeu que la baixa s'ha tramitat correctament.

Així mateix, us informem de la causa de la nostra decisió, motivada per:
a)      la incoherència respecte al concepte de sostenibilitat,
b)      la no reparació en l'incompliment del codi ètic del blog de campanya (insults i censura)
c)      l'incompliment dels compromisos de la direcció,
d)      i en definitiva, l'actitud permanent i sense voluntat d'esmena per part de Greenpeace Espanya sobre el respecte a la diversitat.

El nostre malestar, com el de molts altres catalans membres de Greenpeace, ja ve de lluny però va arribar al clímax amb els fets que van succeir arran de l'acció de l'any 2009 a Barcelona (Sagrada Família i monument a Colom).

Hem volgut esperar un temps més que suficient pensant que l'organització podria reorientar el seu procedir. Malauradament observem que la seva manera de fer segueix estant mediatitzada per una manera d'entendre l'organització amb poca sensibilitat a la diversitat i sense comparació amb cap altra delegació de Greenpeace en altres estats amb diversitat nacional.


Josep Maria Canyelles i Pastó
Blog Responsabilitat Global

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article