Reivindicació d'un tren transfronterer convencional a Portbou aquest 8 de juliol

El  proper  8  de juliol  d'enguany  pot  esdevenir  una data   històrica molt important  per  a Portbou/Cervera  de la  Marenda  i per tota  la zona transfronterera de l'Alt  Empordà – en general del  conjunt de les comarques  gironines-  i  de la Catalunya  Nord. Serà  el dia de la Recuperació del tren de nit  París Portbou .

Des  de la Plataforma Defensem  el Tren de l'Emporda ens  hem de  felicitar per  haver  contribuit a aconseguir –juntament  amb l'Associació  d'usuaris  del tren  Perpinyà/Cervera-Portbou-  aquesta  "petita/gran" victòria. Es guanya una connexió  ferroviària més , sembla  `poca  cosa, però  cal reivindicar-ho  amb molta dignitat. Sense cap mena de  dubtes  cal continuar la lluita per  a una millora general del  tren transfronterer Perpinyà-Cervera de  la Marenda-Figueres-Girona . Des de  la Plataforma Defensem  el  Tren de  l'Empordà voldriem  aprofitar  l'avinentesa per  fer una crida  a tota  la gent , els  ciutadans  del  territori, als ajuntaments i  les institucions politiques  en general (Consells  Comarcals, Diputació i Generalitat)  així com a  les  associacions  mediambientalistes  de la  societat  civil  empordanesa  i gironina, associacions  en defensa  de la mobilitat sostenible,   i també  als  actors  socials (sindicats, associacions empresarials  i associacions de  comerciants  del  territori) perquè  recolzin  aquest  acte  reivindicatió tan cabdal i, alhora,  donin  un suport  sincer  (de debò)  al  tren convencioonal  en general (  a  les línies R11  i RG1)  axí com  al  projecte  del  tren convencional  transfrontererer de l'eurodistricte.

Des  de la Plataforma Defensem  el  Tren de l'Empordà  considerem que  aquest aplec, aquesta congregació  transfromterera -en connotacions  molt  important  i molt  possitives per  l'eurodistricte  i l'euroregió- hauria de ser  massiva  per  tal  de  seguir  reivindicant  una millora  general  del  tren  convencional.  Encara són moltes les assignatures  pendents  del  nostre convencional –el nostre  tren  social i  territorial  del dia  a dia-  . Encara  són totalment   vigents  els  nostres  10 punts  fonamentals reivindicatius  per  a una millora  de debò  del  nostre tren convencional  tarnsfronterer que   ha  de  contribuir  a millorar, transfromar i reviscolar  el nsotre  model econòmic i turistic .

En síntesi, La Plataforma  Defensem  el  tren de  Empordà, juntament  amb els nostres companys  del Nord, l'Associació d'Usuaris  del Trenm Perpinyà  Cervera/Portbou  i  les  potents, diàfanes  i serioses  associaons  a favor de la mobilitat  sostenible de debò , la PTP (Associació per  a la Promoció del Transport  Public) al sud  i  la FNAULT  al nord, desitgem  que  aquest   jornada  reibvindicativa del  proper 8 de  juliol  sigui  un gran èxit social  i contribueixi a què  els  dirigents  polítics (del nord  i del Sud ) amb el  suport de les respectives  societats  civils facin un pas  endavant i, amb molta  voluntat política, adquireixin uns  veritables  compromisos en favor  del tren  convencioanl tarnsfronterer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article