SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 741 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 741 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 741 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 741 AND id_comentari =

'Corralito'

Des de fa setmanes, hi ha milers de famílies que s’ho passen malament. Les entitats bancàries s’han empescat artefactes per no liquidar uns dipòsits que tenen els seus clients a les entitats bancàries. Fins fa quatre dies, les Participacions Preferents, eren unes emissions on la majoria de bancs i caixes intentaven de posar-hi el màxim de diner dels seus clients estalviadors. I quines quantitats hi ha posades!. Sort d’Internet, ja que la resta de mitjans de comunicació passen de puntetes aquest tema, no interessa esbombar-ho. Les Participacions Preferents és un producte financer de risc, i vistos els resultats, de molt de risc. Els directius o empleats de les entitats d’estalvi eren persones que la gent els hi tenia tota la confiança, i dic tenia, perquè molts ja no els hi tenen avui. Quan s’anava a fer un dipòsit a termini, ells et deien: No, tenim un producte millor, podràs treure’l quan voldràs, i damunt et donarem un 2% més d’interès. Vull seguretat i liquiditat. És com un termini fix, en cas de necessitat, amb un parell o tres de dies es pot recuperar i ingressar al compte corrent. I, acte seguit et feien signar Participacions Preferents o Cèdules Hipotecàries, amb unes clàusules que no se les ha llegit mai més ni el que les va parir o redactar en el seu dia.
Aquests empleats quan han de col•locar un producte, són agressius com una fera malferida, deuen haver estat tancats en seminaris on els hi renten tot, i els de dalt, els seus caps els hi han fet una centrifugada de cervell, donant unes directius i objectius que s’han d’aconseguir peti qui peti. El client no vol raons i menys amb qui ha de veure’s demà mateix per retornar un rebut, fer una transferència o anar que et renovin una llibreta d’estalvis que fa temps que no hi cap res més.
Aquets tres casos que ara s’expliquen aquí són reals, i per tant coneguts. No es parlarà de noms, entitats, ni persones. Com aquests n'hi a milers i milers.

Un jove de 20 anys tenia a la seva llibreta d’estalvis uns diners que els seus avis li anaven donant per qualsevol necessitat en els estudis, ordinador portàtil o altra necessitat. L’entitat va telefonar-lo i quasi renyant-lo de que els diners a una llibreta de compte corrent no li rendien res. Van indicar-li que el millor per ell seria posar-los en Participacions Preferents, i que podria treure els seus diners sempre que els necessités. El seu pare, afectat per unes Cèdules Hipotecaries, les quals, li van indicar de que es podrien treure sempre, resulta que no pot disposar d’aquests diners fins al 2016. El pare va personar-se a l’entitat perquè havien fet aquella barrabassada al seu fill. Van calmar-lo dient-li, que era la millor inversió per al seu fill. Ara l’ordinador haurà d’esperar anys i panys que passi aquest enrenou.
Un altre cas, una persona ven una propietat per cancel•lar una hipoteca, sobra un romanent, demana un termini fix i liquiditat rapida. La mateixa jugada. Li posen a Participacions Preferents, indicant que amb dos o tres dies es poden vendre, hi ha molta demanda. Insisteix que no vol sorpreses, ja que un familiar li van posar Cèdules i no les pot treure fins al 2017.
Últim cas, un matrimoni de 80 i molts anys, marit malalt al llit, necessita atenció i una persona nit i dia al seu costat, i al límit de necessitar els diners per la salut. La seva dona després d’esperar-se a la seva entitat més de tres hores, l'havien telefonat per passar per la seva oficina bancària, com els altres casos. Al donar-li la notícia de no poder treure els seus diners, i li expliquen uns números que ni un catedràtic d’economia entén. Fins d’aquí un any i mig una part, l’altra part en un altre producte vés a saber si pitjor del que van aconsellar-li en el seu dia. Aquesta persona no pot aguantar més, comença a plorar i cridar, i durant els darrers dies ha tingut atacs d’ansietat. Una empleada de l’entitat l’ha de portar a casa seva amb el seu vehicle, veient l’estat de la persona afectada. Fa poques setmanes li van liquidar unes Cèdules que no vencien fins el 2016.
Només són tres relats, ben reals, massa, i per desgràcia n’hi ha a milers. Sembla que algú pot prendre mal, de moment, n’han pres els afectats. Voleu dir que tenen la consciència tranquil•la aquesta gent que els hi han fet fer aquesta jugada a jubilats, gent jove, i no tan jove. Han jugat amb els estalvis de tota una vida. Potser els van vacunant constantment per fer-los-hi veure que la seva agressivitat farà tan de bé a la societat i “imposar” a milers de persones productes brossa és interessant, bàsicament per als seus tot poderosos caps, pobrets, han de cobrar sous mil•lionaris a costa de gent honrada.
En aquest enllaç, una persona explica amb pèls i senyals com va anar el seu cas. Podrà variar una mica, en el fons tot fa la mateixa pudor. Molt interessant:

Ah! “Corralito” el nom d’aquesta nota, la trobareu aquí http://es.wikipedia.org/wiki/Corralito mireu si no és ben bé el que va passar fa uns anys a Argentina, o semblant al que passa ara i aquí.

Jordi Tudó
Bloc Al vent

Comentaris

Francesc Sabadell
4.
Éns han estafat, és així de senzill, ni analfabets, ni llestos, ens han enganyat i no us preocupeu que no ho solucionarà ningú. Les participacions cotitzen a l'AIAF oficial on el preu de venda es...
Éns han estafat, és així de senzill, ni analfabets, ni llestos, ens han enganyat i no us preocupeu que no ho solucionarà ningú.
Les participacions cotitzen a l'AIAF oficial on el preu de venda està fins i tot al 101% A tots els contractes que he tingut accés hi ha una cláusula en la que l'entitat financera es comprometia a mantenir un mercat "secundari" amb una altra entitat que assegurava la liquiditat i el capital.
Mentre al mercat oficial AIAF no s'hi registrava cap venda i per tant el banc emissor mantenia falsament un elevat valor per les seves preferents, al mercat invisible "secundari" el valor baixava enormement i sense coneixement de ningú.
Si hi ha un entitat financera que hagi fet una inversió amb un resultat del 50% de pérdues és d'una mala gestió pregona i se'ls ha de judicar per què no estafin ningú més.
Ara ja s'han descarat i ho han posat tot al mercat i t'han convertit, amb el teu consentiment, en accionista i en alguns cassos es queden un percentatge del capital durant un temps per què en cas de vendre les teves accions ells hi guanyaran sempre aquest percentatge, que és un robatori.
Avui podem afirmar "desgraciada l'entitat financera que no havia emés participacions preferenets o obligacions subordinades" que els ha permès passar un deute a capital. Qui hauria acudit a les ampliacions de capital que havien de fer bancs i caixes? ningú, ni els seus consellers hi haurien participat.
On és la transparència?
On és la confiança?
A qui protegeix el Banc d'Espanya? a ells mateixos.
  • 0
  • 0
MARIA TERESA GIRONA
3.

sóc gran ,jubilada i mileurista i si haig de fer una despesa extra o arriba el moment que necessités una ajuda,m´han robat els estalvis per poder gaudir d´una vellesa digne dintre les meves possibilitats que em penssava i ara els que disposen dels estalvis de més d´una vida,en disposen els senyors usurers de les caixes i bancs,i jo espero que es farà justícia e el BANC D´ESPANYA hi posarà la solució,que je estem prou estafats per tanta corrupció que ens envolta.

  • 0
  • 0
Judit Cornellá de Llobregat
2.
Hola Jordi. La meva familia també s'ha vist afectada pero això, et deixo el meu testimoni, vull que arribi a molta gent... això és... bufff El testimoni (el vaig fer en castellà): Soy una estud...
Hola Jordi. La meva familia també s'ha vist afectada pero això, et deixo el meu testimoni, vull que arribi a molta gent... això és... bufff

El testimoni (el vaig fer en castellà):

Soy una estudiante humilde de la Universitat Pompeu Fabra, Judit Martínez Roldán, que en estos momentos se encuentra ya en el segundo curso del grado de Humanidades. Vivo en el seno de una familia muy sencilla, mis padres son trabajadores "mil euristas", que siempre han estado trabajando para poder sobrevivir de forma totalmente digna y honesta, en un cierto nivel de bienestar económico que cualquier persona de clase media desearía. Mis abuelos también han estado luchando toda su vida para poder tener un cierto nivel económico con mucho tesón, limitando el gasto de su dinero para ayudar a sus hijos y nietos en lo que pudiera hacer falta. Sin embargo, todos nuestros ahorros han desaparecido del banco donde estaban nuestros ahorros, la entidad banquera de La Caixa, llamada "CaixaBanc".

Nuestra desgracia empieza el día 19 de enero (curiosamente el día de mi cumpleaños), cuando mi padre visitó a todo prisa al subdirector de la sucursal de La Caixa que se encuentra en la calle Miranda de Cornellá de Llobregat. Mis padres tenían sus ahorros en una cuenta llamada "emisiones preferentes", una oferta vendida como algo 100% seguro y con la disponibilidad del dinero en 48 horas. Resulta ser que por culpa de una nueva normativa europea que ni si quiera ha tenido repercusión en los medios de comunicación masivos, estas ofertas han tenido que ser congeladas, es decir, que no disponemos de nuestros ahorros cuando el subdirector de esta sucursal nos lo vendía como algo que no se podía perder pasara lo que pasara. A mi padre, sin comérselo ni bebérselo, le obligaron, literalmente, a firmar un contrato para otro producto a modo de solución, solución muy mala ya que el dinero no existe. Después de toda esta desgracia, donde mis padres han perdido sus euros ahorrados, me entero de que mis abuelos tenían ahí la mayor parte de sus ahorros pensando que estaban asegurados. Han perdido una gran cantidad de dinero. La Caixa se ha quedado con todo este dinero para recuperar una pérdida de 5 mil millones de euros.

Investigando en la red, ya que de esto no se ha hablado en ningún telediario ni periódico hasta hace un día, resulta ser que existen 52 entidades bancarias españolas que han sido afectadas por esto, y han engañado a todos sus clientes, en la mayoría ancianos inocentes que confiaron en las palabras vacías de los diferentes directores de sus cajas de ahorro o bancos. Hay miles de personas afectadas, todos ahorradores, que no tenían ni la más remota idea de que la oferta ofrecida tenía tal riesgo. Se han creado asociaciones de afectados, el 20 de enero hubo una huelga donde cortaron la Diagonal entera y a esto, sorprendentemente, no se le ha dado ningún protagonismo en la prensa.

Me parece increíble que algo tan sumamente grave como la creación de este "corralito" no esté siendo cubierto de ninguna manera.

Dejo unos links con la información

http://www.larepublica.es/2011/12/%E2%80%9Cel-corralito%E2%80%9D-ya-ha-llegado-a-los-bancos-espanoles/ (aquí encontrará también la página de la asociación de afectados)

http://caixaofaixa.wordpress.com/2012/01/21/otro-palo-a-los-ahorradores-el-corralito-espanol/

Nos hemos quedado sin nuestros ahorros, nos han mentido, nos han robado.

Me gustaría que alguien me ayudara a difundir este escándalo!


  • 0
  • 0
Maria Tarragona
1.
Fa uns mesos va morir una tieta que tenia uns estalvis Els estalvis eren a Caixa Tarragona. Ens va deixar uns diners en herència Caixa Tarragona ens va retenir 15000 euros. En un principi ens va di...
Fa uns mesos va morir una tieta que tenia uns estalvis
Els estalvis eren a Caixa Tarragona.
Ens va deixar uns diners en herència
Caixa Tarragona ens va retenir 15000 euros.
En un principi ens va dir que s'havien de vendre els bons o no sabem què, en que estaven invertits i que el Banc d'espanya no ho permetia.
que ens avisarien quan ho poguessin vendre
Per cada dia que passa tenim més clar que no cobrarem aquest diners.
La nostra tieta era una persona gairebé analfabeta amb la que, es clar, els de Caixa Tarragona, van fer el que van voler.
Caixa Tarragona ha estat la nostra caixa de tota la vida
  • 0
  • 0

Comenta aquest article