El Congrés aprova definitivament la reforma laboral, la Intersindical-CSC engega els motors per a la vaga general

Divendres passat, el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament la reforma laboral i ja es prepara per abordar la reforma del sistema de pensions, de la negociació col·lectiva i de les prestacions per desocupació. Estem vivint el moment de més retallades socials i laborals de les últimes dècades, una situació que es consolida amb cada nova mesura de l’Executiu central.

En concret, i malgrat els canvis d’última hora, la reforma laboral abarateix i facilita l’acomiadament, flexibilitza encara més el mercat laboral, obre la porta a un més senzill incompliment dels convenis i avança cap a la privatització dels serveis d’intermediació laboral, entre altres aspectes. Des de la Intersindical-CSC, estem convençuts que només amb la mobilització social aconseguirem obligar el Govern espanyol a fer-se enrere amb aquesta reforma i frenar totes les altres que es preveuen, totes elles d’un marcat caràcter neoliberal i d’atac a les classes treballadores.

Som conscients que la data de la vaga general no és la més adequada per garantir un seguiment majoritari, quan la principal de les mesures ja ha estat aprovada i després de mesos en què s’ha constatat un cop més el fracàs del model actual de pau i diàleg social dels dos principals sindicats espanyols. A diferència d’altres països com Euskal Herria, on la majoria sindical basca ha permès fer ja dues vagues generals en millors moments clau -a l’inici de la crisi i abans de l’aprovació de la reforma laboral-, als Països Catalans hem hagut de seguir l’estratègia marcada per CCOO i UGT, amb tot el que això comporta. Tanmateix, malgrat no disposar encara d’una majoria sindical pròpia capaç de defensar més efectivament els nostres drets, cal treballar per garantir el major èxit possible d’aquesta vaga i aconseguir sortides a la crisi que passin per la redistribució del treball i la riquesa, un nou model social i econòmic més just i sostenible i un Estat propi per al nostre país que ens doni les eines i els recursos necessaris per construir-lo.

El proper divendres tindran lloc alguns dels episodis que serviran per preparar les mobilitzacions i les tasques de difusió de la vaga. Per començar, aquell matí, el comitè de vaga de la Intersindical-CSC negociarà amb el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya els serveis mínims a realitzar durant la jornada. Paral·lelament, es realitzarà a la Seu Nacional del sindicat una assemblea de delegats i delegades i a la tarda hi haurà, al mateix lloc, una reunió del Consell Nacional del sindicat, oberta a totes les afiliades i afiliats, amb la preparació de la vaga general com a únics punts de l’ordre del dia.

La jornada del 29 de setembre, les classes treballadores dels Països Catalans ens hi juguem molt, i és per aquest motiu que tots els esforços són pocs per garantir el seu èxit i salvar d’aquesta manera els nostres drets!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article