El Tribunal Constitucional constata que l’únic encaix viable entre Catalunya i Espanya és la independència

La sentència d’ahir del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que ha produït indignació a diverses forces polítiques, no fa més que demostrar el que moltes organitzacions portàvem temps denunciant, que no hi ha encaix possible entre Catalunya i Espanya en el marc legal vigent. La resolució, feta pública només en part, lamina parts essencials d’un text que ja va sortir escaldat del procés negociador amb Madrid. Des de la Intersindical-CSC, així com des de nombroses entitats i forces polítiques i socials, ja vam demanar el vot contrari a un Estatut que consideràvem limitat i insuficient per a les aspiracions de llibertat del nostre país i per aportar les eines i recursos necessaris per garantir el benestar de la seva ciutadania, una lluita efectiva contra crisis econòmiques com l’actual i la construcció d’un marc laboral propi basat en la plena ocupació de qualitat. La situació ara encara és més clamorosa.

El missatge enviat pel tribunal ha estat clar: les aspiracions nacionals dels Països Catalans són incompatibles amb l’estructura centralista de l’Estat espanyol. Davant d’aquest escenari, s’obren dues possibilitats, intentar reformar aquesta estructura o abandonar-la definitivament. Com que la reforma i la pedagogia amb Madrid ja fa gairebé tres segles que fracassen, l’única opció es mostra clara i diàfana. Cal avançar cap a la constitució d’un Estat propi, lliure, democràtic i socialment just.

Ara és el moment de fer una crida a totes aquelles forces i organitzacions que creuen en el dret a l’autodeterminació i en la democràcia, per fer un pas decidit i contundent. No s’hi val a cercar una unitat buida de continguts i de projectes de trencament que només serveixi per rentar la cara a aquells i aquelles que volen mantenir eternament un somni autonomista que ja s’ha demostrat fallit. Ara, més que mai, cal articulat la majoria ja existent per construir la independència. La primera missió serà convertir la manifestació del proper 10 de juliol en una mobilització netament sobiranista, sense ambigüitats. Caldrà omplir Barcelona d’estelades per deixar ben clar que no reivindiquem cap nou o vell Estatut que mantingui les cadenes amb Espanya, sinó la plena llibertat del nostre país!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article