Per un futur sense crisi, prou retallades socials!

Aquest primer de maig està marcat per dos valors bàsics, la solidaritat, amb els companys i companyes afectats de manera punyent per la crisi, un 20% d'atur és absolutament inacceptable per les seves repercussions econòmiques i sobretot humanes que suposa. I la perspectiva de classe, només hi ha futur si es fa de manera col·lectiva, és evident que els responsables de tot aquest desgavell segueixen emplenant-se les butxaques i que allò que cal posar en qüestió no és la simple distribució de les rendes, quina part de pastís toca a cadascú. El que cal posar en qüestió és el pastís mateix i qui el talla i això requereix de l'esforç i el compromís col·lectiu.

Ja n'estem farts/es que la seva crisi esdevingui un xantatge diari tant pels que estan a l'atur com pels que treballen i que això sigui acceptat tant per les administracions com pels majoritaris, sindicats d'acompanyament. Les condicions laborals estan empitjorant dia a dia. El model de negociació col·lectiva està trencat, ha tocat fons. I l'amenaça de la nova reforma laboral planeja sobre els nostres caps, un llençol a cada bugada, mai l'empitjorament de les condicions de treball i l'abaratiment de l'atur ha suposat una millora en res per a nosaltres i sí un baló d'oxigen al capitalisme especulatiu, en fase agònica, que no sap fer altra cosa que competir en baixos costos i en l'espoli dels recursos.

No és possible que privatitzem guanys i socialitzem les pèrdues, no és possible que amb els diners de tots es rescatin els bancs i que després el crèdit no arribi ni als particulars ni a les petites empreses, no és possible continuar amb les retallades socials i mentrestant continuar com si no passés res. No és possible el drenatge cap al sector privat dels fons destinats a les pensions. I no és possible perquè això ens du a un carreró sense sortida, a una destrucció del teixit productiu i social de la nostra nació i davant d'això no hi ha altra sortida que la de plantar cara.

Conscienciació, organització, mobilització.
Amb les idees clares i endavant, l'únic futur possible és el nostre!

Intersindical-CSC
1 de maig de 2010


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article