Novetat editorial: "Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street"

La “batalla de Seattle”, al novembre de 1999, va inaugurar un període d'auge del moviment “antiglobalització”. Des de llavors, es van succeir múltiples protestes en motiu de les cimeres internacionals del G8, el Banc Mundial, la Unió Europea, el G20... entre les quals cal destacar les massives mobilitzacions contra la guerra dels anys 2003 i 2004. L'esclat de la “gran crisi” en el 2008, amb l'enfonsament de Wall Street i la crisi financera, va obrir un nou escenari per a les resistències a la globalització. Una crisi que va posar en evidència la cara més destructiva del capitalisme global.

El present llibre vol recórrer la “geopolítica de les resistències” que ha vingut traçant el moviment “antiglobalització” al llarg d'aquests anys. Una obra que intenta oferir retrospectivament una panoràmica general i un testimoni del què ha estat aquesta dècada de resistències globals posterior a Seattle així com dels reptes que enfronten els moviments socials davant la crisi contemporània, fent balanç del passat immediat per a mirar cap al futur.

Autors:

Josep Maria Antentas. Profesor de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT). És co-editor, amb Josu Egireun i Miguel Romero, de Porto Alegre se mueve (La Catarata, 2003).

Esther Vivas. Activista i autora de diversos llibres sobre moviments socials i sobirania alimentària com Del campo al plato (Icaria, 2009), En pie contra la deuda externa (El viejo topo, 2008) i Supermercados, no gracias (Icaria, 2007), entre d’altres. Forma part del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) de la Universitat Pompeu Fabra.

Ambdós han participat activament en el moviment “antiglobalització” i pertanyen a la redacció de la revista Viento Sur.

Editorial: Editorial Popular
Col·lecció: Rompeolas
Nº de págs: 247 pàg.
PVP: 17,80 euros




Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article