Resposta a la carta de l'Alcalde de Figueres

En relació a la carta que ens ha tramès l'alcalde de Figueres per convidar-nos a participar en una comissió de seguiment que, com diu literalment el text, “vetlli pels interessos de la ciutat en la implantació de la nova estació intermodal… i l'eliminació del traçat actual de la via convencional”, Defensem el Tren de l'Empordà vol manifestar:


1.- Que l'equip de govern municipal, ha renunciat a la possibilitat, perfectament viable i molt més barata, de tenir una sola estació al centre, amb les vies soterrades. Volen utilitzar el patrimoni que suposa tenir la quarta estació de trens regionals de Catalunya, per donar valor a unes operacions urbanístiques i econòmiques a desenvolupar al voltant de la nova estació i, alhora, especular amb els terrenys al voltant de la vella.

2.- Que com demostra el Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), actualment a informació pública, el trasllat de l'estació a una zona no urbanitzada i mal comunicada, implica la realització de nombroses i caríssimes obres d'infraestructura, que s'han de finançar amb les operacions urbanístiques.

3.- Que l'actual situació de crisi fa que sigui molt improbable aconseguir els centenars de milions d'euros que seran necessaris i que, per tant, la ciutat corre el risc de quedar empantanegada i endeutada i amb les vies on són ara per molts anys.

4.- Que la nostra plataforma considera que el trasllat de l'estació a Vilafant és contrari als interessos dels usuaris del ferrocarril i de la majoria dels empordanesos.

5.- Que, malgrat el triomfalisme exhibit fa uns dies pel senyor Alcalde, no hem vist cap prova que el Ministerio de Fomento hagi variat substancialment la seva posició pel que fa a la construcció de la nova estació. De fet, la única millora constatable és que s'ha passat de 135 a 185 places d'aparcament....Tot un èxit si recordem que l'ajuntament en volia un miler.

6.- Que la poca resposta obtinguda fins ara a la llarga llista que té pendent l'ajuntament, ens fa pensar que amb la creació d'aquesta comissió, l'equip de govern pretén tenir entretingudes les entitats ciutadanes i difuminar les seves responsabilitats, si les coses van mal dades.

7.- Que ens sembla d'un cinisme difícil de superar que es cridi les entitats ciutadanes a participar després d'haver rebutjat la possibilitat de convocar la Consulta Popular sol·licitada per més de 6.000 persones amb dret a vot. Que no ens vinguin amb succedanis ! Si volen participació ciutadana, que convoquin la consulta. S'ha de recordar que regidors de l'equip de govern, i no només el d'IC, van signar aquesta petició i que el cap del PSC, en Pere Caselles, va declarar repetidament que convocarien la consulta si aconseguíem les signatures.

8.- Que la nostra plataforma creu que per vetllar pels interessos de la ciutat, cal fer exactament el contrari del que vol aquesta santa aliança d'especuladors frustrats, aspirants a qualsevol poltrona i somiatruites que estan impulsant aquest projecte.

Defensem el Tren de l'Empordà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article