Exercir la violència contra els professionals de la salut és una actitud del tot inadmissible

Defensem que els usuaris han de poder exigir els seus drets, entre ells el de rebre informació i ser atesos correctament i amb qualitat, mai però aquest exercici pot anar acompanyat d’accions violentes, ja siguin verbals, ni molt menys, físiques.

Per això rebutgem radicalment i enèrgica les accions dutes a terme per un pacient ingressat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ahir, així com les que van succeir, el passat 25 d’octubre, al servei de ginecologia de l’ Hospital General d’Igualada. Ni cap altre que es pugui efectuar.


Des de la C.U.S.(Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat) volem destacar que:

• Exercir qualsevol mena de violència deslegitima tota reivindicació, per raonable que sigui, i, a més, és negativa per als usuaris, que pretenen exercir els seus drets amb criteris lògics i amb bona educació.

• És necessari que els centres sanitaris i hospitalaris, especialment els que atenen urgències, comptin amb algun servei de seguretat suficient i de suport psicològic per controlar les situacions de risc.

• Cal que s’esbrinin els fets i que, si s’escau, s’emprenguin les accions legals corresponents contra els responsables de les agressions.

• Seria positiu crear, als centres sanitaris, comissions els més imparcials possibles, incloent agents externs que garanteixin l’objectivitat a l’hora de valorar l’incident per fer MEDIACIONS en totes aquelles situacions en què hagi existit enfrontament, excloent els professionals de la llei per evitar situacions de desconfiança.deixant clar, evidentment, que determinades agressions, sobretot les físiques, han de ser denunciades a les autoritats i degudament sancionades.

CUS (Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat)
[email protected]


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article