SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 26 AND id_comentari =

Cal reobrir el debat sobre el co-pagament sanitari?

Com a resposta a la consellera de Salut, Marina Geli i en relació a l’obertura del debat del co-pagament sanitari per a poder afrontar la crisi financera, Des de la Coordinadora d’Usuaris de Sanitat volem fer algunes puntualitzacions:

1- Compartim que el sistema públic de salut, que costa més cada dia, ha de sostenible i que si cal, tots i totes hem de contribuir a aconseguir-ho.

2- Estem a favor d’un copagament equitatiu, tal i com defensa la consellera Marina Geli, aplicant mecanismes com ara la renda per càpita amb el copagament de medicaments.


3- En primer lloc caldria canviar la llei de sanitat del 1986, que defineix el nostre sistema sanitari com a gratuït i universal.


4- Per tal de poder aplicar el copagament, cal comptar amb una cartera de serveis concreta que tots els ciutadans coneguin abastament.

5- Cal obrir un debat seriós, compromès i real amb tots els sectors implicats: Administració Pública, professionals de la salut i representants dels usuaris.

Comentaris

Mirero
1.
No al copagament sanitari. El que cal es que la despesa de medicaments sigui la necesària, doncs no es pot entendre de cap manera que per un costipat et receptin una caixa de 100 pastilles, en lloc d...
No al copagament sanitari. El que cal es que la despesa de medicaments sigui la necesària, doncs no es pot entendre de cap manera que per un costipat et receptin una caixa de 100 pastilles, en lloc de 10 per exemple i si no en tens prou doncs 10 més.Quantes persones han llençat capses de medicaments quasi plenes, ja sigui perquè amb poques n'han tingut prou, o perquè el seu cos no ha acceptat aquest medicament i el metge li ha canviat, però el primer ja està pagat i llençat. Però, clar, els laboratoris no tindríen la mamella assegurada i aquest sistema no els convé i com que son ells els qui manen doncs no es fa, perquè els polítics millor que es quedessin a casa i tots aniriem molt més bé.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article