Límits càrnics i salut

Davant la publicació de l’informe de la Organització Mundial de la Salut –OMS- sobre les carns processades la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat CUS, Salut, Consum i Alimentació per tal de tranquil·litzar als ciutadans manifesta:

• Tot i que s’ha desencadenat una alarma generalitzada sobre el consum de carns processades, fumats, curats i salaons, cal mantenir la calma i
escoltar bé a les autoritats sanitàries catalanes a través de la’Agència de Salut Pública de Catalunya, que ja fa més de 10 anys que recomanen, a través de la piràmide de la alimentació equilibrada, un consum ocasional de tots aquests productes càrnics.

• Cal alertar però, que allò que resulta potencialment perjudicial per a la salut és la reiteració de dosis i les quantitats d’aliment ingerit. Recordem     que una dieta saludable ha de ser EQUILIBRADA, VARIADA, SUFICIENT I ACOMPANYADA D’EXERCICI FÍSIC.

• Aprofitem l’avinentesa per recordar als pares i mares que en l’entrepà de la canalla s’ha de fer variat, amb embotit, formatge, xocolata, oli i sucre,   melmelada, codonyat, tonyina, sardines de llauna, anxoves, patés vegetals, etc. Afortunadament la nostra riquesa gastronòmica ens ajuda a         mantenir la salut.

• Finalment recordar que la Dieta Mediterrània està considerada per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article