L'ús de prótesis caducades a Sant Joan de Reus s'amplia a 30 hospitals de la Xarxa Pública Catalana

Davant del coneixement que l’hospital de Sant Joan de Reus va comprar i implantar pròtesis caducades a pacients la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT MANIFESTA:
• Sorpresa i incredulitat que ens ha generat que un centre públic concertat com l’hospital de Sant Joan de Reus, pugui arribar a implantar pròtesis
caducades, tot tenint en compte que segons informacions publicades, el proveïdor tenia la llicència caducada i hi havia absència de l’etiquetatge CE de control de Qualitat.

• Per què, si ja es coneixia des del passat mes d’octubre de 2014, no s’ha actuat més contundentment per part de la Fiscalia quan la Inspecció          Sanitària de la Generalitat els ho va comunicar.

• Que més enllà del tema econòmic que aquesta situació pot generar, està la salut de les persones que porten implantades pròtesis caducades i sense control de Qualitat. Entenem que des de Salut comentin que no corren perill. Però no s'hi val, perquè les persones que ja han tingut problemes i han de tornar a operar-se patiran les conseqüències.

• Tot i que queda prou clar que el principal responsable d’aquesta lamentable situació és el Sr. Luis Márquez, propietari de TRAIBER, considerem que el CatSalut i Salut han d’exercicir un control més estricte amb el compliment dels contractes que fan amb els centres hospitalaris. Demanen que es faci una investigació exhaustiva per poder conèixer amb exactitud en quins hospitals s’han implantat.

DEMANEM explicacions i transparència dels resultats de les investigacions i que s’actuï en conseqüència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article