Reclamacions cànon digital: Primeres demandes

Al Col·lectiu Ronda preparem les primeres demandes en relació amb la sentència del Tribunal de Luxemburg que considera il·legal alguns aspectes de l’anomenat cànon digital.

El cànon digital es pot cobrar als particulars però no a les persones jurídiques. És “abusiu” que els fabricants, distribuïdors i minoristes pagui en concepte de cànon digital per les vendes d’aparells i sistemes d’emmagatzematge digital (CDs, DVDs, discs durs, fotocopiadores, etc.) realitzades a empreses, administracions públiques i professionals.

Aquesta és la principal conclusió de la resolució dictada pel Tribunal d’Estrasburg a instàncies de l’Audiència de Barcelona. Una sentència que qüestiona de ple el que assenyala com a “aplicació indiscriminada del cànon en aparells i suports que manifestament no s’utilitzen per fer còpies privades” i assenyala amb rotunditat que la normativa vigent a l’estat espanyol “no resulta conforme a la directiva europea”.

Un dictàmen assenyat

El Tribunal d’Estrasburg referma sense deixar marge al dubte les veus que clamaven contra el fet que les empreses i les administracions paguessin un cànon en compensació per les còpies de música o pel·lícules que es poguessin realitzar amb uns aparells adquirits amb finalitats tan allunyades d’aquest extrem com ara, per exemple, arxivar les dades de la comptabilitat o les factures emeses.

Una pràctica evidentment abusiva que escapava, tal i com es va adduir a l’hora d’aprovar l’aplicació del polèmic cànon, a la voluntat d’oferir una compensació equitativa als autors que es veiessin afectats per les còpies domèstiques de les seves obres.

Demandes jurdicials

Des del Col·lectiu Ronda tenim la certesa que la nova sentència obre de bat a bat les portes per reclamar judicialment que es reintegri als minoristes, fabricants i distribuïdors de material informàtic i audiovisual l’import abonat en concepte de cànon digital per les vendes realitzades a empreses, administracions i professionals.

En aquest sentit, ja hem començat a tramitar les primeres demandes en representació dels nostres clients, reclamant unes quantitats recaptades de forma abusiva i que, en molts casos, assoleixen xifres veritablement importants.

Ets una de les empreses afectades per l’aplicació indiscriminada del cànon digital? Necessites més informació?

Posa’t en contacte amb nosaltres, et podem ajudar!
* correu electrònic: [email protected]
* Visita la nostra pàgina web: www.cronda.coop


Visita el blog que hem creat per informar sobre aquest tema: reclamacionscanondigital.blogspot.com



Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article