El teu mòbil et fa més productiu

Innegable és l'enorme dependència que tenim del nostre mòbil, les hores perdudes i les constants interrupcions que aquest gadget ens produeix, però també és una enorme i poderosa eina que acostumem a infrautilitzar o el que es pitjor a utilitzar de forma incorrecta, però avui et mostraré com el teu mòbil et fa més productiu.

En el desenvolupament personal i laboral, el mòbil resulta una peça clau en la actualitat, des de poder-nos comunicar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, fins a gestionar els nostres assumptes estiguem a la platja o estirats al sofà. Per no dir, la infinitat d’aplicacions existents per aprendre noves habilitats: idiomes, càlcul, agendes, etc., aplicacions de negocis, formació a distància, i un llarg etcètera de recursos que potencien les nostres capacitats. Tot i això, és de vital importància establir moments del dia per estar “offline”, evitar l’ús del telèfon, evitar les interrupcions, i d’alguna forma desconnectar del món per focalitzar-se i concentrar-se en el moment present, en allò que estem fent i que requereix de la nostra màxima atenció.

En la gestió personal i de projectes, la més evident, com el nostre mòbil ens pot ajudar a gestionar les responsabilitats diàries, amb aplicacions de gestió de tasques, gestió de projectes, comunicació corporativa o missatgeria en grup. Podem configurar alarmes, recordatoris, cites al calendari, llistes de la compra compartides, i molt més. Una recomanació, no confondre l’hàbit amb la tecnologia, aquesta ens facilita la vida però sense l’hàbit no hi haurà progrés en la gestió personal, no podràs millorar la teva productivitat.

En la mobilitat, per a tots aquells que viatgem el mòbil és el millor company de viatge, navegació GPS, guies d’oci a mapes dels carrers, passant per aplicacions per al transport públic o el taxi, servei de traducció, reserves d’hotel o de restaurant, bitllets electrònics, etc. Durant els desplaçaments o en els viatges de negoci, el nostre mòbil ens ajudarà a gestionar de forma efectiva tot allò que puguem necessitar. Però recorda, no servirà de res si no has planificat i organitzat el viatge prèviament, recorda la tecnologia et facilita la vida però no te la dona feta.

En les compres, el mòbil agilitza els tràmits i ens possibilita poder-ho fer des de qualsevol lloc i a qualsevol hora. S’ha acabat fer llargues cues al supermercat els dissabtes, aclaparar-se en el centre comercial buscant uns pantalons, o desesperar-se per no trobar el gadget que necessitem. Tot ho tenim al palmell de la ma, i gestionant-ho de forma efectiva podrem planificar les nostres compres, gestionar correctament les despeses, i fins i tot estalviar-nos molts diners, i sense dubte aconseguir més temps per dedicar a altres coses més importants.

En el relax també trobem ajuda i una millora de la efectivitat personal. Sense relaxar-nos és impossible ser més productiu, també necessitem el nostre temps d’oci, i el mòbil és un gran aliat. Ens ofereix des de música, veure la televisió o una pel·lícula, passant per videojocs, passatemps, o gaudir de les xarxes socials. Un món infinit de possibilitats per gaudir del nostre temps d’oci allà on siguem.

En definitiva, deixem de donar-li l'excusa de la nostra improductivitat al mòbil, i reflexionem sobre com l’utilitzem a diari, la culpa no és seva, si no nostra. Desitjo que aquestes pinzellades et convencin que el teu mòbil et fa més productiu.

Com creus que t’ajuda el mòbil en el teu dia a dia? Quins són els principals desavantatges? El teu mòbil és més una font de productivitat o de estres? Participa.

Patxi Castillo
Blog patxicastillo.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article