SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 5 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 5 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 5 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 5 AND id_comentari =

Jornal

Quan varem pensar per primer cop en el projecte JORNAL vivíem el pic de la bombolla immobiliària. Aleshores els consumidors estavem preocupats pel preu escandalós dels pisos i vam aprendre què volia dir la paraula "catenària" gràcies a les mancances del servei de Rodalies. JORNAL seria una eina per a vehicular les enrabiades, ofeririria informació "fresca" i facilitaria un punt de trobada dels ciutadans en el seu rol de consumidors.

Però les circumstàncies canvien més ràpid que el que tarden en quallar la majoria de projectes. Jornal neix en una situació on preocupa més la davallada del preu dels pisos adquirits els últims anys que el preu dels que queden per comprar; on les targetes de crédit acumulen el pas per anys frenètics; on als estalviadors se’ls glaça la sang quan el Telenotícies els parla de rescats macroeconòmics i d’un concepte que vol ser alliberador però no passa d’”inquietant”: El fons de garantia bancari.

JORNAL neix just ara que cal estar més assabentat que mai de les pràctiques abusives de les operadores de telefonia, de la inestabilitat de les companyies aèries i de les asseguradores, de la necessitat d'interpretar la bipol.laritat financera, les caigudes de borsa i saber de quina manera ens poden afectar. Just ara en què és més necessari que mai saber a quina finestreta cal anar per obtenir resposta o queixar-se. JORNAL arrenca ara que notem que l’economia a petita escala és la més real i quan les alternatives al consum massiu comencen a florir. Segurament és just ara quan havia de néixer!!

Comentaris

copdecap
4.
Una de les coses que més ha fotut tot aquest anomenat capitalisme neoliberal, o l´imperi de les grans multinacionals, ha estat l´escapçament del petit comerç petit burgès o casolà, autèntic mo...
Una de les coses que més ha fotut tot aquest anomenat capitalisme neoliberal, o l´imperi de les grans multinacionals, ha estat l´escapçament del petit comerç petit burgès o casolà, autèntic motor del que va ser la revolució industrial a la major part dels països europeus i USA. Ara ja hem vist fins a on ens ha conduït aquest imperialisme comercial basat en la cultura del consumisme compulsiu i en la destrucció de l´individu com a ésser lliure. Si no consumim ja no som feliços, però ara tampoc podem consumir per que aquest mateix sistema ens ha escurat les butxaques i els estalvis. Què hi farem!
  • 0
  • 0
Lluís
3.
Em sembla bé que us fixeu en el punt de vista d'aquells a qui "preocupa més la davallada del preu dels pisos adquirits els últims anys que el preu dels que queden per comprar"; però m'agradaria ve...
Em sembla bé que us fixeu en el punt de vista d'aquells a qui "preocupa més la davallada del preu dels pisos adquirits els últims anys que el preu dels que queden per comprar"; però m'agradaria veure reflectit també el dels que esperen que la bombolla es comenci a desinflar per poder accedir a l'habitatge. Per exemple, els que no es poden separar perquè no poden desdoblar el seu pis actual en dos.

Mesures que es podrien proposar: accés a lloguer social, capacitat de rescatar els fons de pensió per invertir-ho en habitatge, desgravacions, subvencions de les hipoteques... Potser si la societat ajudés a obtenir bones separacions alguns episodis de violència domèstica no s'arribarien a produir
  • 0
  • 0
Joan
2.

Us felicito per haver posat en funcionament el Jornal.
Penso que era necessari que existís un "diari electrònic" com aquest en català.

Espero que en els propers dies el contingut es vagi incrementant i que hi apareguin més escrits d'opinió.
Estaria molt bé, que els lectors (i els que estem registrats) poguéssim penjar articles d'opinió i que aquests es publiquessin a la vostra web.



  • 0
  • 0
dani
1.

Moltes Felicitats per la pagina web en catala, tot el que sigui fer pais, ENDEVANT i enhorabona. Gracies.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article