SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 39 AND id_comentari =

Terminis

Quantes famílies catalanes esperen que els arribin els ajuts promesos per la Llei de Dependència? La Generalitat, fins i tot, es va plantejar d'ajornar-ne l'entrada en vigor perquè no podia fer front als pagaments si es retardava encara més el finançament. Passa el mateix amb els ajuts per naixement de fills. Quantes famílies catalanes estan a l'espera de rebre l'ajut de la Generalitat mesos després d'haver tingut la criatura/es? Em consta que moltes. Quan truquen els diuen que no hi ha partida i que resten a l'espera que Madrid els enviï el que els deu.

Una de les mesures "estrella" aprovada per fer front a la manca de liquiditat de bancs i caixes que ha de servir per a dinamitzar l'economia, sembla que "viatja en carro". A banda que, de moment, només s'avançaran 10.000 milions dels 100.000 anunciats, els que se suposa que són els destinataris finals -empreses i consumidors- tenen molts de dubtes que els diners no es desviïn del trajecte. Si no, llegiu a Josep González president de la PIMEC que, com altres analistes, creu que bancs i caixes necessiten la liquiditat per a pagar primer tots els seus deutes. Motius per desconfiar no en falten: bancs i caixes han aconseguit no sortir a les llistes de les entitats que acudeixin al fons de rescat, només se sabrà la que guanyi la subhasta i, un cop hagin passat quatre mesos de termini. Però... No deien que calia re-fundar el capitalisme!?

Un altre cas. L'ajut anunciat per als aturats amb família al càrrec, que podran ajornar el 50% la quota hipotecària durant dos anys amb un màxim de 500 euros/mes. A quina finestreta hauran d'anar?, quins papers caldran?, a partir de quines dates? perquè, la realitat és molt complexa i exemples com ara la llei d'ajut al lloguer dels joves n'és un exemple.?

D'altres administracions estan col.lapsades, com la de Justícia que, a banda d'atendre les famílies que es declaren en fallida, fa temps que reclama mitjans per afrontar l'allau de concursos de creditors que s'ha disparat fins un 244% a Catalunya i els processos resten encallats.

Moltes mesures anunciades en poc temps i, les més antigues, a les que s'obligava per llei com les que inclou l'Estatut, no han arrencat el vol encara. La resolució del finançament va saltant terminis. El darrer ja apunta a finals d'any.

La pregunta és: Els terminis s'han de complir? Si la resposta és que SI, ve la següent pregunta: Qui és el primer que els ha de complir?


Comentaris

ganxet
1.

Mes de la meitat no reben l'ajut. pero aixo es normal, els sociates , sempre, fan volar coloms. Quona gent.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article