Consumir productes del país

Arrel de les darreres declaracions del Ministre d’Indústria en les que demana als ciutadans que consumeixin productes del país, sembla que fins i tot els polítics comencen a creure en que el consum de productes locals és beneficiós per a tothom, inclosa la pròpia economia de l’Estat.

Ja fa anys que els productors locals es queixen de les poques ajudes que reben per part del Govern per a promocionar els seus productes i, sobretot, de la gran quantitat de traves administratives que es posen a l’hora d'engegar un nou negoci.

El consum de productes locals és beneficiós en molts d'aspectes:

 - Per al medi ambient ja que evita el transport internacional de productes que genera un augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la propagació d’espècies invasores que podrien posar en perill la biodiversitat i la supervivència de les espècies autòctones.

- Per a la nostra salut perquè permet gaudir d’uns productes més frescos, més saborosos i de més durada, en lloc de la producció massiva de la indústria alimentària de productes preparats i congelats. A més, podem prescindir de part dels pesticides i conservants que s’utilitzen per a la conservació dels aliments frescos ja què arribaran al consumidor més aviat.

-Per l'economia local ja que l'afavoreix amb el desenvolupament sostenible de les terres de cultiu, la promoció dels productors locals i, per tant, amb la generació de llocs de treball. Això comporta el recolzament dels que encara segueixen habitant al medi rural evitant que aquest es despobli i s’abandoni.

Amb això no vull dir que només es consumeixin productes locals. Hi ha articles importats de qualitat que no es fan aquí i d'altres que el nostre país no pot produir per raons diverses i tenim dret a gaudir-ne. Això si, ens hem d'assegur que tinguin al seu darrer una producció justa i responsable, i que, sobretot, no utilitzin mà d’obra infantil, ni l’explotació desmesurada dels treballadors i de les terres.

Per tant, aconsello sempre llegir les etiquetes dels productes que ens donaran molta informació de la composició, ingredients, origen etc ..., i en el seu defecte o si no ens queda clar del tot, no deixem de preguntar al venedor o fabricant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article