Benvinguts al circ


Més de 700 mossos d’esquadra i desenes de mitjans de comunicació van participar a la macro-operació contra els tallers il•legals de les màfies xineses a Mataró. Dos dies després resulta que la majoria dels tallers investigats eren legals i tenien tots els permisos en regla.

Tot una mica sospitós. A mi en fa olor a publicitat o actuar per actuar de cara a la galeria per part de la Conselleria d’Interior i els mossos. De bones fonts tinc la informació de que fins i tot els mateixos inspectors dels mossos feien trucades a la premsa i televisió per a comunicar el proper taller on anirien a actuar.

Tant perillosos eren per a destinar més de 700 agents de policia i desenes de vehicles per a que 48 hores després tots els acusats estiguin en llibertat amb i sense càrrecs ? Tanta mobilització mediàtica per tot això ?

No se quines eren les intencions de la Conselleria però tot fa pudor a rentat de cara d’un cos policial que darrerament només eren coneguts per notícies no del tot bones. Espero que darrera d’aquesta operació segueixin investigant i vagin estirant de la corda fins arribar a les grans marques que donen feina als tallers il•legals, que son els responsables finals de tot.

Si, per què no tot el que es fa als taller xinesos es ven a les seves botigues de qualitat discutible, sinó que molts d’aquests orientals que ara s’han quedat sense feina, eren ciutadans legals que treballaven a tallers legals i per a marques nacionals molt conegudes que trobem a la majoria del centres comercials.

Però tot això no us resulta una mica familiar ? Moltes persones del nostre país han treballat, anys enrere, en tallers d’aquest estil però regentats per persones d’aquí. Molts d’aquests tallers treballaven per a les grans marques catalanes de l’època.

Tot s’ha tornat a repetir però amb diferents actors.

Ara si fas un volt per Mataró et trobaràs desenes de xinesos voltant pels carrers sense saber que fer. Molts s’han quedat sense feina i sense lloc on passar la nit. L’Ajuntament diu que no estava avisat i s’han vist desbordats els seus serveis socials.

Qui diu la veritat en tot aquest afer ? No ho sabrem mai, sobretot si les declaracions estan fetes pels nostres polítics.

Penso que no cal organitzar tot aquest circ, sobretot si no saben quines conseqüències tindrà a posteriori. Ara que passarà ? Qui serà el responsable de tancar tallers legals ? Qui assumirà el cost de no produir mentre romanguin tancats els tallers ?

Com sempre, les errades fetes pels nostres polítics les pagarem entre tots, com bon ciutadans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article