Una economia ben vestida

Varoufakis és el nou ministre de finances grec que s’està fent popular al nostre país per què la seva foto surt a la premsa quasi cada dia.

La veritat és que el paper que li ha tocat jugar com a responsable de l’economia del país hel·lè no li desitjo a ningú però, el que trobo lamentable és que la premsa es fixi més en la seva forma de vestir que no en explicar el seu currículum o activitats que està fent per trobar l’equilibri econòmic que la seva nació necessita.

Un diari històric espanyol ha publicat aquests darrers dies titulars a la seva secció internacional i d’economia com aquests:

“El desaliñado nuevo jefe de la arruïnada economia griega”
“¿Cuánto cuesta la bufanda de Varoufakis?”
 
No puc creure que un periodista d’aquest diari no tingui una altre notícia de què parlar relacionada amb aquest senyor. No puc creure que l’economia d’un país només pugui ser controlada per senyors amb corbata o senyores amb vestits de princesa.

¿Hi ha alguna estadística que demostri que anar “ben vestit” millora la teva capacitat de resolució o producció a la feina?

Els darrers anys s’ha posat en evidència que qualsevol persona pot cometre errors independentment de la seva forma de vestir, sinó només cal mirar l’hemeroteca de qualsevol diari i observar les fotografies de responsables o polítics que han comés fraus, corrupció o que han estat imputats.

Vull pensar que els periodistes que fan aquest tipus de notícies són uns professionals i que intenten treballar dignament aplicant el seu codi ètic i normes que un dia van aprendre a la facultat, però segurament la decisió de fer aquests tipus d’articles  ve influenciada per una direcció que els obliga a escriure coses que no volen.

Crec i vull creure que la societat és prou intel·ligent  i madura per entendre aquests tipus de situacions per no deixar-se influenciar per les aparences a l’hora de prendre certes decisions  a l’hora d’escollir, ja sigui un governant o la roba que em posaré demà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article