el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Xavier Trigo

Xavier Trigo

Dijous, 19.2.2015 09:15 h

Una economia ben vestida

Varoufakis és el nou ministre de finances grec que s’està fent popular al nostre país per què la seva foto surt a la premsa quasi cada dia. La veritat és que el paper que li ha tocat jugar com a responsable de l’economia del país hel·lè no li desitjo a ningú però, el que trobo lamentable és que la premsa es fixi més en la seva forma de vestir que no en explicar el seu currículum o activitats que està fent per trobar l’equilibri econòmic que la seva nació necessita. Un diari històric espanyol ha publicat aquests darrers dies titulars a la seva secció internacional i d’economia com aquests: “El desaliñado nuevo jefe de la arruïnada economia griega” “¿Cuánto cuesta la bufanda de Varoufakis?”   No puc creure que un periodista d’aquest diari no tingui una altre notícia de què parlar relacionada amb aquest senyor..
Ampliar

Lectures 1020 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Dissabte, 20.6.2009 16:56 h

Benvinguts al circ

Més de 700 mossos d’esquadra i desenes de mitjans de comunicació van participar a la macro-operació contra els tallers il•legals de les màfies xineses a Mataró. Dos dies després resulta que la majoria dels tallers investigats eren legals i tenien tots els permisos en regla. Tot una mica sospitós. A mi en fa olor a publicitat o actuar per actuar de cara a la galeria per part de la Conselleria d’Interior i els mossos. De bones fonts tinc la informació de que fins i tot els mateixos inspectors dels mossos feien trucades a la premsa i televisió per a comunicar el proper taller on anirien a actuar..
Ampliar

Lectures 2667 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Dimecres, 15.4.2009 15:09 h

El futur no era la TDT !!

Els hàbits de consum audiovisual de les noves generacions estan canviant dia a dia. Per primera vegada la màquina principal de l’oci juvenil és l’ordinador en detriment de la pantalla de televisió de tota la vida. Amb això no vull dir que es vegi menys televisió, sinó que ara la veuen, sobretot els joves, mitjançant una altra pantalla com és la de l’ordinador. Ara veuen una programació més personalitzada, és a dir, veuen el que volen i en el moment que volen..
Ampliar

Lectures 2904 lectures   Comentaris Un comentaripublicitat

Xavier Trigo

Diumenge, 22.3.2009 22:36 h

Monstres del "Fons Zapatero"

La setmana passada vaig assistir a un seminari de comunicació i em vaig quedar sobtat quan un dels ponents va començar a donar els números del famós Fons Zapatero. Em va sorprendre la gran quantitat de diners que es destinaran a obra pública per incentivar el sector de la construcció. Més de 33.000 projectes que s’han d’acabar abans del 31 de desembre d'aquest any. Però el que més em va sorprendre va ser una dada que va deixar tota la sala muda: A cada lloc on es realitzi una actuació d’aquest fons, s’ha d’instal•lar un gran panell metàl•lic..
Ampliar

Lectures 2591 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Dimarts, 3.3.2009 15:30 h

Reduir és guanyar

L’altre dia vaig coincidir en una reunió amb la Regidora de Medi Ambient de la ciutat. Vaig aprofitar per a preguntar-li quines seran les estratègies que faran servir els Ajuntaments per tal de conscienciar la població en ser més sostenibles entre tots. La resposta va ser clara. A banda de seguir amb les campanyes sobre reciclatge també va insistir en la necessitat de què hem d’intentar consumir menys. Això era el que jo esperava escoltar..
Ampliar

Lectures 2525 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Dimecres, 18.2.2009 15:28 h

Ara toca ...

Quan els promotors immobiliaris guanyaven milions d’euros amb uns bons marges de benefici cap empresari es queixava per guanyar massa i que tenien preus que de setmana en setmana s’incrementaven fins a 6000 euros. Ara que es ven un 50% menys de pisos es queixen que els preus ja han baixat suficient i que no poden abaixar més. Potser no volen assumir la seva part de culpabilitat per haver comprat sòl a un preu que avui en dia potser no els serà rentable per construir o per no haver dedicat part dels beneficis a reserves que ara els serien molt útils..
Ampliar

Lectures 2684 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Divendres, 6.2.2009 12:44 h

Per una setmana de vacances ....

Amb la proposta del Conseller Ernest Maragall d’avançar el curs una setmana a canvi de fer una setmana de vacances al febrer, s’ha obert un debat egoista per diversos fronts de docents, Associacions de mares i pares, sindicats, etc... Tothom critica en base al que hauria de ser el seu propi benestar personal. Per tant totes les crítiques estan relacionades amb les situacions dels adults. Ningú pensa en els alumnes, que són els actors principals d’aquesta història ? Els polítics proposen lleis sense estudiar abans les conseqüències que pot tenir en tots els àmbits de la societat, o sense fer propostes paral•leles que facilitin la conciliació de vida laboral i familiar, o propostes que millorin la situació del cos de mestres..
Ampliar

Lectures 2643 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Xavier Trigo

Divendres, 30.1.2009 10:56 h

No Violència i Pau: qüestió d'educació.

Avui 30 de gener és l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i a moltes escoles del país es commemora el dia Escolar de la No Violència i de la Pau. Una 'no violència' que hauria d’arribar a les escoles de la mà de l’educació familiar. No hem de deixar tota la responsabilitat de l’educació en mans dels mestres i dels centres educatius. Des de ben petits hem de cultivar al seny de la família, la filosofia de la empatia, de la comprensió i del respecte cap als altres..
Ampliar

Lectures 2538 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Dijous, 22.1.2009 12:01 h

Consumir productes del país

Arrel de les darreres declaracions del Ministre d’Indústria en les que demana als ciutadans que consumeixin productes del país, sembla que fins i tot els polítics comencen a creure en que el consum de productes locals és beneficiós per a tothom, inclosa la pròpia economia de l’Estat. Ja fa anys que els productors locals es queixen de les poques ajudes que reben per part del Govern per a promocionar els seus productes i, sobretot, de la gran quantitat de traves administratives que es posen a l’hora d'engegar un nou negoci..
Ampliar

Lectures 2691 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Trigo

Diumenge, 18.1.2009 22:33 h

Ingredients innecessaris

Fa uns dies vaig anar al supermercat del barri a comprar i quan m’apropo a la secció dels iogurts me n’adono que hi ha una nova marca de flams i natilles que no havia vist mai i que tenien una bona presència. Hi havia una empleada del súper que estava organitzant la secció i li vaig preguntar si aquest nou era bo. Ella em va respondre que les natilles eren molt bones i que a més a més estaven en promoció. A mi m’agrada molt fer les natilles a casa, però de tant en tant  en compro que s'elaboren al nostre país, molt bones..
Ampliar

Lectures 2639 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter