L'estrès engreixa! Posa'l a ratlla!

L'estrès té un impacte físic i psicològic considerable. ScienceDaily ha publicat els resultats d'un estudi recent que posa en evidència l'estreta relació que hi ha entre l'estrès quotidià i l'increment de l'obesitat. L'estudi suggereix que l'estrès que suportem a diari ens provoca sobrepès i obesitat; ens aboca a menjar més copiosament, i més sovint, i ens altera el metabolisme.


L'estudi, dut a terme pels departaments de Psiquiatria i d'Enginyeria Biomèdica del College of Medicine de la Universitat de Cincinnati, ha analitzat els efectes de l'estrès sobre la conducta alimentària i la ingesta d'aliments en animals exposats a l'equivalent d'estrès diari en éssers humans.


Els resultats suggereixen que l'estrès té un impacte a curt termini en la conductaalimentària i que pot provocar canvis metabòlics que contribueixin al desenvolupament del sobrepès i l'obesitat. Els gestors de la ingesta, la gana i la sacietat, es veuen alterats per l'estrès. L'estudi ha demostrat que l'estrès afecta la conducta alimentària i produeix canvis endocrins, fisiològics i neuroquímics.


D'altra banda, el Dr Bruce S. McEwen, director del laboratori de Neuroendocrinologia de la Universitat Rockefeller i autor del llibre ''The End of Stress as We Know It", ens diu que viure amb estrès crònic és nociu per la salut: debilita el sistema immunològic, força el cor, danya les cèl·lules de la memòria, incrementa el dipòsit de greix a la cintura, accelera l'envelliment, activa la depressió i propicia les patologies cardíaques, l'artritis, la diabetis i moltes altres malalties.


L'impacte de l'estrès crònic en la salut i el benestar és considerable. El doctor Pau Torrabadella, cap de la secció de Medicina Intensiva de l'Hospital Germans Trias i Pujol, declara que les persones que suporten estrès crònic segreguen més cortisol, la qual cosa provoca l'aparició d'un dipòsit de greix a l'abdomen, l'anomenada obesitat central, un indicador de risc de malalties coronàries.


Queda clar que l'estrès engreixa i mina la salut. Un pla personalitzat t'ajudarà a posar l'estrès a ratlla i a guanyar tot de beneficis. Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!


Sophia Blasco Castell
, assessora i coach personal


Més continguts sobre l'Estrès i l'e-book L’estrès, a ratlla!


Originalment publicat a Receptes per Viure Bé!


Fonts d'informació: L'estudi "Link Between Everyday Stress and Obesity Strengthened With Study Using an Animal Model" està publicat al ScienceDaily del 2 de setembre de 2010
L'estrès és com un turbo, article del doctor Pau Torrabadella, Cap de secció de Medicina Intensiva de l'Hospital Germans Trias i Pujol
"The Heavy Cost Of Chronic Stress", publicat a The New York Times.

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article