el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Sophia Blasco

Sophia Blasco

Dimarts, 7.1.2014 14:00 h

Amb motivació per deixar de fumar?

“ExSmokers are Unstoppable” Les exfumadores som imparables
“ExSmokers are Unstoppable” Les exfumadores som imparables

El 70% de les persones fumadores volen deixar de fumar per qüestions de salut. Un 50% de les persones fumadores afirmen que, o bé per les persones del seu entorn, o bé pel preu del tabac, s'estan rumiant la possibilitat de deixar de fumar. Un 20% de les persones fumadores diuen que la preocupació per la salut de les persones no fumadores, els consells del metge, l'estigma social que representa ser fumadora i les prohibició de fumar en llocs públics els han portat a valorar la possibilitat de deixar de fumar..
Ampliar

Lectures 1811 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dimarts, 2.4.2013 00:00 h

La millor opció per aprimar-te!

“My Weight 153lbs. BMI 23.05″, de David Holt, al Flickr
“My Weight 153lbs. BMI 23.05″, de David Holt, al Flickr

Quan et proposis aprimar-te, amb la intenció no n'hi ha prou per aconseguir-ho, però adoptant les mesures adequades ho aconseguiràs. Petits canvis en el teu estil de vida i en els teus hàbits alimentaris poden ajudar-te a aconseguir aprimar-te definitivament. Alenka Ravnik-List, coordinador del programa de diabetis al Centre Mèdic Mount Sinai, a Nova York, ens hi fa un seguit de recomanacions: - Esmorza. Diverses investigacions han demostrat que esmorzar cada dia pot ajudar a perdre pes i a no tornar-lo a recuperar..
Ampliar

Lectures 1805 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dijous, 7.2.2013 09:15 h

L'estrès engreixa! Posa'l a ratlla!

"Evolution, American-Style", de Mike Licht, al Flickr
"Evolution, American-Style", de Mike Licht, al Flickr

L'estrès té un impacte físic i psicològic considerable. ScienceDaily ha publicat els resultats d'un estudi recent que posa en evidència l'estreta relació que hi ha entre l'estrès quotidià i l'increment de l'obesitat. L'estudi suggereix que l'estrès que suportem a diari ens provoca sobrepès i obesitat; ens aboca a menjar més copiosament, i més sovint, i ens altera el metabolisme. L'estudi, dut a terme pels departaments de Psiquiatria i d'Enginyeria Biomèdica del College of Medicine de la Universitat de Cincinnati, ha analitzat els efectes de l'estrès sobre la conducta alimentària i la ingesta d'aliments en animals exposats a l'equivalent d'estrès diari en éssers humans..
Ampliar

Lectures 2114 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sophia Blasco

Dimecres, 2.1.2013 06:30 h

Com calcular el teu Índex de Massa Corporal (IMC)

Gràfic IMC en català a la Viqupèdia
Gràfic IMC en català a la Viqupèdia

L'Índex de Massa Corporal (IMC) és la xifra que ens permet avaluar la corpulència relacionada amb la talla i esbrinar si el nostre pes corporal és, o no, adequat. Per avaluar si el teu pes corporal és adequat, pots utilitzar el gràfic anterior, o la fórmula de la IMC, que és: On m és la massa en quilos i h és l'alçària en metres, és a dir, el teu Índex de Massa Corporal, l’IMC, és el resultat de dividir el teu pes en quilos per l’alçada en metros al quadrat. Posem un exemple: La Maria pesa 63 quilos i fa una alçada de 1,65 metres - L'alçada al quadrat és 1,65 x 1,65 = 2,7225 - Fem la divisió, 63 dividit per 2..
Ampliar

Lectures 4950 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dilluns, 10.12.2012 13:45 h

Una agenda on publicar i trobar les activitats dels Països Catalans

AgendaOberta és un agregador d'agendes d'activitats d'arreu dels Països Catalans. Totes les persones podem publicar els esdeveniments que vulguem. Utilitzar-la és facilíssim! AgendaOberta compta ja amb informació d’agendes com la cultural de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona o l’Ajuntament de Badalona. AgendaOberta ofereix el codi obert del projecte per tal que la comunitat pugui crear productes similars aprofitant el desenvolupament realitzat. Sophia Blasco Receptes per Viure Bé!  .
Ampliar

Lectures 1784 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dijous, 6.12.2012 13:30 h

Somescola.cat ens crida a defensar l’escola en català

Somescola.cat ens convoca a fer una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola en català. La concentració serà el 10 de desembre, amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L’Assemblea Nacional de Catalunya, ANC, ha publicat un comunicat contra l'atac a la immersió lingüística del govern espanyol i fa una crida a la tota la societat a mobilitzar-nos per defensar l’educació catalana adherint-se a la convocatòria de Somescola..
Ampliar

Lectures 1500 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dilluns, 22.10.2012 21:15 h

Que no t'hipotequin la vida!

Stop desnonaments!
Stop desnonaments!

"Que no te hipotequen la vida" és el nom de la campanya que ha impulsat la Iniciativa Legislativa Popular per aconseguir una llei que reguli la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. L'objectiu d'aquesta ILP és que, davant d'una execució hipotecària, es pugui liquidar el deute amb el lliurament de l'habitatge i que aquesta sigui la fórmula preferent per a la resolució d'aquests conflictes retroactivament. Què proposa la ILP? 1. Dació en pagament amb efectes retroactius..
Ampliar

Lectures 2124 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Sophia Blasco

Dimarts, 2.10.2012 07:45 h

Redueix el teu colesterol controlant l'estrès

Cholesterol-3D, a la Viquipèdia
Cholesterol-3D, a la Viquipèdia

Mantenir l'estrès a ratlla i recuperar la serenor és la millor opció per reduir el teu nivell de colesterol, aquesta és la conclusió que ha extret l'equip del doctor Andrew Steptoe d'un estudi clínic dut a terme a la "University College" de Londres i publicat a WebMD. La forma com gestionem l'estrès afecta els nostres nivells de colesterol. Si habitualment reaccionem estressant-nos, els nivells de colesterol se'ns incrementaran i, en pocs anys, si fem una comparativa amb altres persones que tenen l'estrès a ratlla, la diferència entre els nostres nivells de colesterol serà força significativa..
Ampliar

Lectures 2244 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dimarts, 18.9.2012 10:30 h

Aigua i salut, mites

Glass of water, de Greg Riegler, al Flickr
Glass of water, de Greg Riegler, al Flickr

El culte al cos esvelt i la por a la malaltia i a l'envelliment ens han decantat per adquirir hàbits alimentaris i d'estil de vida saludables. Tot allò que ens signifiqui incrementar la nostra salut i la nostra qualitat de vida ens interessa. Avui, ens ocuparem dels hàbits saludables per procurar-nos una bona hidratació. L'aigua és un nutrient essencial per a l'organisme, la bioquímica fina del nostre cos no pot treballar si l'aigua escasseja, som aigua en més d'un 60%; podem sobreviure sense menjar, però sense aigua no viuríem més enllà de 2 o 3 dies..
Ampliar

Lectures 3615 lectures   Comentaris Cap comentariSophia Blasco

Dilluns, 10.9.2012 07:30 h

Catalunya, nou estat d’Europa!

11 de setembre 2012
11 de setembre 2012

L’11 de setembre, la manifestació unitària convocada per l'Assemblea Nacional de Catalunya,  ha estat un pas decisiu per construir el nou estat català. Catalans i catalanes omplírem el Passeig de Gràcia, la Gran Via, la Laitena, la Plaça Urquinaona i tots els carrers adjacents de Barcelona per exigir ben fort l'estat català a Europa per a Catalunya. Ningú no ens podrà aturar.   Recordarem el Dia de la Independència com el fruit de la nostra lluita pacífica, constant i ferma; explicarem als nostres néts que teníem  polítics covards i venuts; que vam ser nosaltres, nedant contra corrent, qui no vam parar fins que ho vam aconseguir..
Ampliar

Lectures 4290 lectures   Comentaris Cap comentari12345...9>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter